12 Ekim 2012 Cuma

Çin Mutfağı tariflerinden biri daha Sebzeli Noodle :) Adı üstünde sebzeli noodle olduğu için istediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz,sebzeleri öldürmeden pişirdiğimiz için lezzeti bir yana aynı zamanda bol vitaminli bir yemek tarifi...



Ne Lazım ?
1 paket noodle
1 tane kırmızı biber (jülyen doğrayalım)
1 tane havuç (jülyen doğrayalım)
1 tane sarı dolmalık biber (jülyen doğrayalım)
1 tane yeşil dolmalık biber (jülyen doğrayalım)
1 paket soya filizi
1 tane kabak (jülyen doğrayalım)
3 çorba kaşığı soya sosu
1 kaşık buğday nişastası
Yarım su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı erik sos
3 diş sarmısak (iri dövelim)
2 çorba kaşığı susam yağı 

Hadi Yapalım :)
1)Noddle makarna haşlar gibi kaynar suda 9 dk haşlayalım.
2)Wok tavayı ısıtıp susam yağını dökelim,sarımsakları ekleyip 1 dk kadar pişirelim.Sonra sırası ile biberleri,kabak,havuç ve en son soya filizini ekleyip 2 dk kadar çevirelim.
3)Sebzelerin üzerine soya sosu ve erik sosu ekleyip karıştıralım,ocağın altını kapatalım.
4)Haşlanmış noodle ile sebzeleri wok tavada birleştirip ılık suda erittiğimiz nişastayı üzerine döküp ocağın altını açalım ve 5 dk daha birlikte karıştırarak pişirelim.
Sebzeli Noodle hazır,afiyet olsun :)

Tagged: , , , , , ,

2 yorum:

  1. Noodle'a bayılırım çok severimm çook ara ara bende değişik evrsiyolarını deniyorum, tavuklu, sebzeli...

    YanıtlaSil
  2. Sevalcim ;
    Senin yaptıklarını da takip ediyorum twitterdan :)
    Hepsi çok güzel gözüküyor.Noodle ne koysan yakışan birşey olduğu için harika bir yemek oluyor...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil