1 Ekim 2012 Pazartesi

Taptaze ve rengarenk meyveleri bulmamıza hazır mevsim hala izin veriyorken kışın da kahvaltı sofralarımızı tatlandıracak veya tatlılarımızın üzerine yardımcı oyuncu olarak kullanabileceğimiz bir marmelat tarifim var :)

Ne Lazım ?
1 kg kırmızı üzüm 
2 su bardağı toz şeker (eğer daha tatlı olsun diyorsanız şeker oranını arttırabilirsiniz)
Yarım su bardağı su 




Hadi Yapalım :)
1)Üzümleri iyice yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alalım üzerine şeker ve suyu ilave edip kısık ateşte iyice kaynatalım.
2)Üzümler kaynayıp tamamen yumuşadığında ocaktan alıp rondodan geçirip püre haline getirelim.
3)Kavanozlara doldurup kapaklarını iyice kapatıp bu şekilde muhafaza edelim.

Afiyet Şeker Olsun ... 

Hamiş:Benim üzümler yeteri kadar tatlı olduğu için ve üzümün o mayhoş tadını bozmamak adına şeker oranını az tuttum.Ama üzümün tatlılığına ve damak tadınıza göre birebir ölçü kullanabilirsiniz.Örneğin 1 kg meyve = 1 kg toz şeker 
Hamiş:Bu tarifi aynı ölçüleri kullanarak tüm meyvelerde kullanabilirsiniz.



Tagged: , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder