18 Ağustos 2012 Cumartesi

Şeker bayramının adına yakışan, rengarenk görüntüsü ve lezzeti ile bayramınıza farklı bir tat katacak pasta tarifim Endinin Mutfağında :)


Ne Lazım ?

Keki İçin
1 paket sade pasta keki

Islatmak İçin 
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker (süt ile karıştırıp eritelim)


Pastacı Kreması İçin 
1 su bardağı toz şeker
2 tane yumurta
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin 

Pasta İçi İçin 
2 tane muz 
Parça çikolata 

Süslemek İçin 
12 tane kitkat çikolata
4 paket bonibon
Kurdela 

Hadi Yapalım :)
1)İlk olarak pastacı kremasını yapıp soğumaya alalım bunun için,süt,un,yumurta,toz şeker,vanilya karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim,kaynamaya başladığında margarini ilave edip eritelim 2 dk kadar daha pişirdikten sonra altını kapatıp soğutmaya alalım.
2)Pasta kekinin önce alt parçasını servis tabağına alıp şekerli su ile ıslatalım.Pastacı kremasının yarısını sürelim,üzerine muz dilimleri ve parça çikolataları koyup diğer pasta kekini de aynı şekilde ıslatıp üzerine kalan kremayı sürelim.
3)Pastamızın kenarına kitkatları ortadan ikiye kesip (kestiğimiz kısımları altta kalacak şekilde) pastanın kenarına dizelim.
4)Kitkatları dizdikten sonra kurdela ile bağlayalım.Pastanın boş kalan üstünü ise bonibonlarla süsleyelim.




Tagged: , , , , , , , , , ,

2 yorum:

  1. Oglumun dogumgunu icin degisik bir pasta tarifi ararken buldum sizi ne guzel gozukuyor ! Oglumun dogumgunune renk katacak :)
    Tesekkurlerrr ENdinin MUtfagi bundan sonra ilk sende arayacagim tarifleri

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Oğlunuzun doğum gunünü kutlarım bu vesile ile :) nice mutlu seneleri olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil