2 Ağustos 2012 Perşembe

Patlıcan deyince akla ilk gelen yemek '' Karnıyarık '' ...Yanına bir de pilav ile cacık olursa bu muhteşem üçlü ile harika bir akşam yemeği menüsü oluşturulabilir. İki farklı şekilde yaptığım bu tarifi patlıcanları kızartarak yapıldığı şekli ile veriyorum fakat hamiş kısmını okumadan geçmeyiniz çünkü yağsız ,kızartmadan da nasıl yapıldığının tarifi orada sizi bekliyor olacak :) 


Ne Lazım ?
6 tane patlıcan
250 gr orta yağlı kıyma
4 tane yeşil biber (2 si süsleme için kullanılacak keserek)
2 tane orta boy domates (çok küçük doğrayalım)
1 orta boy kuru soğan (çok küçük doğrayalım)
2 diş sarmısak (çok küçük doğrayalım)
Karabiber
Tuz 
Pul Biber

Sosu İçin Ne Lazım ?
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı domates salçası

Patlıcanların İçi İçin (Bu karnıyarık pişirmenin çok önemli bir püf noktasıdır )
Karabiber
Tuz
Toz Şeker

Hadi Yapalım :)

1)Alacalı soyduğumuz patlıcanları derin bir kızartma kabında bol ve kızgın yağda pembeleşene kadar kızartalım.Kızarttığımız patlıcanları havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alıp yağını alması için bekletelim.
2)Kızartıp yağını almak için patlıcanları bekletirken diğer yandan çok az sıvı yağ koyduğumuz bir tencerede önce soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar pişirelim,biberleri ekleyip biraz daha pişirdikten sonra domatesi ve kıymasını ekleyip karıştırarak 15 dk. pişirelim.Tuz,karabiber ve pul biberini de ekleyip altını kapatalım.
3)Beklettiğimiz patlıcanları bir borcama alıp ortalarını bir çatal yardımı ile hafifçe açalım,patlıcanın iç kısmına çok az (bir fiskeden bile az ) tuz,karabiber,ve toz şeker serpelim.Bir kaşık yardımı ile hazırladığımız içten patlıcanların üzerini dolduralım onların üzerini de yarıya kestiğimiz yeşil biber ile süsleyelim.Bu işlemi patlıcanların hepsine aynı şekilde uygulayalım.
4)Sos için gereken malzemelerin hepsini bir kasede karıştırıp borcamın kenarından patlıcanların üzerine geçmeden dökelim.Borcamın üzerini alumınyum folyo ile kapatıp 180 derece ısıtılmış fırında suyu kaynayana kadar pişirelim.Suyu kaynayınca üzerindeki folyoyu çıkaralım fırının ısısı ile 10 dk kadar daha beklesin.Sonra da fırından çıkarıp afiyetle yiyelim :)

Hamiş : Ben Karnıyarık Çok Seviyorum Ama Kızartmadan Yapmak İstiyorum Diyenlere !!! 

6 adet patlıcan
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Alacalı soyduğumuz patlıcanları geniş ve derin bir tencereye alalım,üzerine tuz serpelim ve suyunu dökelim.En kısık ateşte çevire çevire patlıcanları haşlayalım.İyice suyu çekilene kadar haşladığımız patlıcanlara aynı iç harcını hazırlayıp,sosunu da aynı şekilde yapıp fırında pişirelim.
Lezzetini soracak olursanız kızartma işlemi yapılmadan olduğu için oldukça hafif ve lezzetli oluyor.





Tagged: , , , , , ,

4 yorum:

  1. bayılırım.ellerine sağlık canım.sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Patlıcan olunca işin içinde her yemek güzel :)
    Tesekkur ederim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Vallahi patlıcanın her türünü çok severim başlı başına sofralarımızı şölene döndürüyor ellerine sağlık endicğim.

    YanıtlaSil
  4. Tesekkür ederimm :) sevgili Vişnap
    Aynen öyle valla sofralarımızın baş sebzesi ...
    Sevgiler

    YanıtlaSil