1 Ağustos 2012 Çarşamba

Geçenlerde markette alışveriş yaparken organik tavuk satıldığını gördüm denemek lazım diye düşünüp aldım ve çok sevdiğim bir tarifi olan bu soslu fırın tavuk tarifimi yaptım hemen :)
Cidden diğer tavuklara oranla daha uzun sürede pişiyor,önce biraz haşlayıp suyunu da pilav yapmak için kullandım.Suyu da oldukça lezzetli,tavsiye ederim arkadaşlar...


Ne Lazım ?
1 bütün tavuk
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
2 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz





Haşlarken Ne Lazım ?
1 Bütün Tavuk
2 orta boy kuru soğan
4 bardak su


Hadi Yapalım :)


1)İlk olarak tavuğu güzelce temizleyip su dolu tencereye koyalım, 4'e böldüğümüz soğanları da ekleyip 15 dk kadar haşlayalım.Haşlanan tavuğu suyun içinden alıp soğumaya bırakalım.(Ben kalan suyu pilavda ve yarım bardağını da tavuğu fırında pişirirken kullandım.Eğer pilavda kullanmayacaksanız kalanını buzluğunuza atıp daha sonra da kullanabilirsiniz.)
2)Soğuyan tavuğumuza yarım limonun suyunu sürelim (tavuğun kokusunu tamamen alacaktır)
3)Bir kapta yoğurt,köri,tuz ve salçayı karıştırıp tavuğun her yerine eşit miktarda sürelim.
4)Fırın kabına tavuk suyundan yarım bardak koyup,sosladığımız tavuğu da koyup üzeri kızarana kadar pişirelim.Pişirirken arada bir fırın kabındaki tavuk suyundan üzerine kaşık yardımı ile dökelim (daha yumuşak olmasını sağlıyor)
5)Bu sırada tavuksuyu ile pilavımızı yapalım derin ve geniş bir servis kabına alıp,fırında pişmiş tavuğu da ortasına koyalım.Böylece servis edip afiyetle yiyelim :)

Tagged: , , , , , , , , , , ,

3 yorum:

  1. SİSTEMİNİZ DOĞRU PATATESTE KULLANSA İDİNİZ DAHA güzel olurdu

    YanıtlaSil
  2. tesekkürler gayet güzel :))

    YanıtlaSil
  3. Ben de organik tavuk görüp, alıp, nasıl pişirsem diye tarif aradım ve sanırım tarifinizi denicem teşekkürler :) Büşra

    YanıtlaSil