1 Temmuz 2012 Pazar

Çıtır Çıtır bir mantı,üzerine bol yoğurdu nanesi ve tereyağı gezdirilmiş lezzeti ile...Buzdolabında duran mantılarınızı farklı bir şekilde sunmak isterseniz bu tarif tam size göre !


Mantı tarifini daha önce bu yazıda ayrıntılı bir şekilde vermiştim.Linke tıklayarak evde kolayca mantınızı hazırlayabilir,tazecik yaptığınız mantılarınızı veya dondurucularınızda bulunan mantılarınızı da Çıtır Mantı şeklinde servis edebilirsiniz.

Hadi Yapalım :)
Derin bir kızartma kabını önce ısıtıp sonra yağını koyup kızdırdıktan sonra (isterseniz fritözde) mantıları iyice ısınmış yağda kızartalım.
Peçete veya havlu kağıt üzerinde biraz bekletip yağını süzdürelim.
Sarmısaklı yoğurt,nane,pul biber ve tereyağını da döküp afiyetle yiyelim :)


Tagged: , , , , , , , , ,

4 yorum:

  1. Mantıyı çok seven biri olarak bu tarifinizi hemen yapmalıyım :))

    YanıtlaSil
  2. Bence de hemen mutfaga :) harika bir yemek oluyor bu çıtır mantı...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. MANTI ÇOK GÜZEL GÖRÜNĞYOR LLERİNE SAĞLIK İLK FIRSATTA DENEYECEĞİM

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Derya Merhabalar ;
    Denemeni bende şiddetle öneririm.Şimdiden ellerine sağlık :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil