13 Haziran 2012 Çarşamba

Tiramisu yapımı oldukça kolay fakat kekinin ıslatma kısmını çok iyi ayarlamak gereken bir tatlı ... Kek fazla ıslanırsa yapış yapış olur,az ıslanırsa kek arasına krema sürülmüş pasta tadı verir.Bu tarifteki ölçüler tam olarak o kıvamı tutturacak cinsten :)
Bir tiramisu tarifi daha var İtalyan Usulü olanı; o tarifte ise labne yerine mascarpone,pasta keki yerine ise kedi dili kullanılıyor.O tarifi de ilerleyen zamanlarda mutlaka vereceğim...



Ne Lazım ?
1 paket kakaolu pasta keki
1 paket labne peyniri
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
Kek Islatmak İçin
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı Nescafe (Gold)
1 çorba kaşığı toz şeker
Süslemek İçin
Kakao
Dr.Oetker Kalp Çikolatalar (yeni çıktı Dr.Oetker dekor serisinde,bir de harfli olanları var )
Hadi Yapalım :)
1)Labne hariç tüm malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.Piştikten sonra ılıtalım.(Labneyi içine kattığımızda kesilmesini önleyelim)
2)Kremamız ılınırken pasta kekinin alt parçasını 1 bardak ılık suda erittiğimiz nescafe ve şekerin yarım bardağını kekin köşelerinden başlayarak ıslatalım.
3)Ilınan kremaya labneyi ekleyip iyice blenderdan geçirelim.Islattığımız kekin üzerine bu kremanın yarısını sürelim.
4)Nescafeli ve şekerli su ile diğer keki de ıslatıp kremanın üzerine koyalım.Kalan kremayı üzerine sürdükten sonra bir süzgeç yardımı ile üzerini kakao ile kaplayalım.Ve bu güzel kalplerle süsleyelim.Buzdolabından yarım saat kadar beklettikten sonra ise afiyetle yiyelim.



Tagged: , , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder