10 Mayıs 2012 Perşembe


Ne Lazım?
250 gr kuzu kuşbaşı et
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
3 sap yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
4 tane dürüm
Kimyon
Tuz

Hadi Yapalım :)
1) Kuşbaşı etlerimizi minik zar şeklinde doğrayalım.Tencereye 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyup etleri pişirmeye başlayalım.Etler suyunu verdikçe azar azar 1 çay bardağı ılık su ekleyelim.(Etler küçük olduğundan çabuk pişecek) Sudan sonra tuz ve dilediğimiz kadar kimyon ekleyelim.
2)Pişen etlerimizin suyundan 3 çorba kaşığı kadar ayrı bir kaseye alalım.
3)Etlerin üzerine küçük küpler halinde doğradığımız domatesleri,soğanları ve varsa yeşil soğanı da ekleyip 1-2 dk kadar birlikte pişirelim.(Sebzeler diri kalsın)
3)Dürümün üzerine ayırdığımız et suyundan dökerek hafifçe ıslatalım,dürümün uzun kısmına etli sebzeli karışımdan koyalım,üzerine maydanozları dizelim.Dürüm şeklini verip ortadan ikiye kesip servis edelim.


Hamiş : Bu tarif eğer istenirse eti ayrı pişirip,sebzeleri hiç pişirmeden de başka bir kapta karıştırıp,dürümün uzun kısmına sırası ile et suyu,et,sebzeli karışım ve maydanoz koyup dürüm şeklini vererek servis edilerekte uygulanabiliyor.
Hamiş 2: Dürümleri marketlerden almak yerine çevredeki lokantalardan almanızı tavsiye ederim.Bence daha güzel oluyor.


Tagged: , , , ,

2 yorum:

  1. Merhaba,tarifi öyle kolay ve anlaşılır vermişsiniz ki sayenizde kırk yıl düşünsemde yapmaya cesaret edemeyeceğim bir yemeği deneyeceğim bu akşam. Tarif için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar;
    Deneyecek olmanıza ve tarifi begenmenize çok sevindim:)
    Simdiden ellerinize saglık..
    Sevgiler .

    YanıtlaSil