Ne Lazım?
250 gr kuzu kuşbaşı et
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
3 sap yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
4 tane dürüm
Kimyon
Tuz
Hadi Yapalım :)
1) Kuşbaşı etlerimizi minik zar şeklinde doğrayalım.Tencereye 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyup etleri pişirmeye başlayalım.Etler suyunu verdikçe azar azar 1 çay bardağı ılık su ekleyelim.(Etler küçük olduğundan çabuk pişecek) Sudan sonra tuz ve dilediğimiz kadar kimyon ekleyelim.
2)Pişen etlerimizin suyundan 3 çorba kaşığı kadar ayrı bir kaseye alalım.
3)Etlerin üzerine küçük küpler halinde doğradığımız domatesleri,soğanları ve varsa yeşil soğanı da ekleyip 1-2 dk kadar birlikte pişirelim.(Sebzeler diri kalsın)
3)Dürümün üzerine ayırdığımız et suyundan dökerek hafifçe ıslatalım,dürümün uzun kısmına etli sebzeli karışımdan koyalım,üzerine maydanozları dizelim.Dürüm şeklini verip ortadan ikiye kesip servis edelim.
Hamiş : Bu tarif eğer istenirse eti ayrı pişirip,sebzeleri hiç pişirmeden de başka bir kapta karıştırıp,dürümün uzun kısmına sırası ile et suyu,et,sebzeli karışım ve maydanoz koyup dürüm şeklini vererek servis edilerekte uygulanabiliyor.
Hamiş 2: Dürümleri marketlerden almak yerine çevredeki lokantalardan almanızı tavsiye ederim.Bence daha güzel oluyor.
Merhaba,tarifi öyle kolay ve anlaşılır vermişsiniz ki sayenizde kırk yıl düşünsemde yapmaya cesaret edemeyeceğim bir yemeği deneyeceğim bu akşam. Tarif için çok teşekkürler :)
YanıtlaSilMerhabalar;
YanıtlaSilDeneyecek olmanıza ve tarifi begenmenize çok sevindim:)
Simdiden ellerinize saglık..
Sevgiler .