Ne lazım ?
1 orta boy levrek
Defne Yaprağı
Biberiye
Adaçayı
Sarmısak
Limon
Tane karabiber
Sızma Zeytinyağı
Tuz
Hadi Yapalım :)
Balığımızı iyice temizledikten sonra sızma zeytinyağımızla yağlayalım.Bu işlemi elimizle yapalım ki elimizin lezzeti balığa geçsin.
Balığımızı pişireceğimiz kaba alıp içine kabuklarını soymadan sarmısağımızı ortadan ikiye keserek içine koyalım.Yandaki resimdeki gibi sarmısağın kabuğunu soymadığımız zaman aromasını daha yoğun hissediyoruz.
Göz kararı ve damak tadınıza bağlı olarak tane karabiber,adaçayı,biberiye,defne ,adaçayı ve yeni çekilmiş karabiberimizi balığımızın içine koyalım.İçini hafif tuzlayalım.Yine isteğe bağlı olarak 1-2 dilim limon koyalım.
230-250 derecede ısıtttığımız fırında ara ara kontrol ederek pişirmeye başlıyoruz.Birkaç kez fırından çıkarıp tekrar yağlıyor ve suyunu kontrol ederek suyu yetmiyorsa azar azar su ilave ederek pişiriyoruz.
Sonra müthiş kokular eşliğinde balığımızı afiyetle yiyoruz :)
Hamiş :) Bu otlar dalından koparılmış taze olarak bulunabilirse tadı daha lezzetli olacaktır.
Hamiş 2 : İçine koyduğumuz ot ve baharatlarımızı sevdiğiniz ölçüde azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz.Ben bu yüzden ölçü yazmadım.
Balığınız çok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTesekkurler tadı da öyleydi :)
YanıtlaSilSevgiler