23 Mart 2012 Cuma

Türk Kahvesi fincanda yetmez diyen keyfine düşkün mutfak delilerine ... 
Tadı,kıvamı,nazlı nazlı pişirilişi ve bir de içinde barındırdığı o 40 yıllık hatırı ile her daim mutfaklarda.


Simdi sizlerle hem görünümü ile şık  hem de lezzeti ile ağızlarda dağılan kahveli kurabiye keyfini paylaşacağım.

Ne lazım ?

125 gr tereyağı (Tercihen Atatürk Orman Çifliği Tereyağı)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı Türk Kahvesi
1 paket vanilya
2-2,5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı sirke (ağızlarda dağılmasını sağlıyor)

Hadi yapalım :)


  • Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeri ile krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım
  • Kahve,vanilya,sirke ve kabartma tozunu ekleyelim.Azar azar unu ilave ederek yoğuralım gerekirse un ilave edelim.
  • Hamurdan parçalar kopararak yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında pişirelim.Soğuyunca tepsiden alıp servis edelim.

 Hatırı Bol Olanlardan Olmanız Dileği İle ... 

Tagged: , , , , , , ,

3 yorum:

  1. su an fırında:))kaç dakika kalması gerekıyo yazmamışsın bende 30 35dk bekletmeyı dusunuyorum.hadi hayırlısı:)))

    YanıtlaSil
  2. bugun denedim tarifi.pişme suresıni ayarlayamadım sanırım bıraz kuru oldular:)))ama tadı guzeldi.bıdahaki sefer kac dakika tutmam lazım acaba?

    YanıtlaSil
  3. Selencim merhaba;
    Dakikası her fırına göre değişiyor ama genelde bu tarz kurabiyeler 15-20 dk arasında pişiyor.Bir dahakine sürelerini de yazayım ben.
    Güzel bir hatırlatma oldu benim için de teşekkurler.
    Sevgiler

    YanıtlaSil