31 Mart 2012 Cumartesi

Merhaba Lezzet Avcıları  ;

Bugun sizlerle daha önce başka bir yemek sitesinde yayınlanan ve beğeni toplayan bir tarifimi paylaşacağım. Yayınlandığı site linki aşağıda ,oradan da bakabilirsiniz .
http://www.lezzetyolu.com/ayva-tatlisi/

Ben son zamanlarını yaşayan ayvaları yaz gelmeden değerlendirmek istedim .

Ne Lazım ?
4 adet orta boy ayva
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Ayvalarımızın çekirdekleri

Servis İçin (Tercihe bağlı)

Kaymak
Ceviz



Hadi Yapalım :)

1- Ortadan ikiye böldüğümüz ayvalarımızın kabuklarını soyuyoruz, içlerini çıkarıyoruz .
2- İçlerini çıkarma işlemi sırasında ayva çekirdeklerini ayırıp bir kenara koyuyoruz ( gıda boyası yerine onları kullanacağız renk vermesi için)
3- Çok derin olmayan bir tencereye ayvalarımızı dizip ortalarına önce eşit miktarda çekirdeklerini koyuyoruz, ardından bir kaşık yardımı ile şekeri ortaları dolacak şekilde ilave ediyoruz.
4- Geri kalan şekerimizi tencereye olduğu gibi koyuyoruz .
5- 1 bardak suyumuzu da tencerenin içindeki şekere ilave edip kısık ateşte kapak kapalı şekilde renkleri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
6- Renkleri degiştikten sonra pişen ayvalarımızı yine çekirdekleri ile birlikte bir borcama alıp, tenceredeki şerbeti ile birlikte önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dak. kadar pişiriyoruz.
7- Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra servis tabağına alıp, arzu edilirse kaymak ilave edip servis ediyoruz.

Sevgilerimle ...

Tagged: , , , , , , , ,

2 yorum:

  1. sunumlarına bayıldım. süpersiniz... izlemeye alıyorum sizi.. Benım bloguma beklerim sıcak paylaşımlar için...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,EndininMutfagına hosgeldin:)Yorumların icin tesekkur ederim yenilerini de beklerim:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil