27 Mart 2012 Salı

3 kuşak önceden yani anneannemden anneme ,annemden de bana verilmiş bakla tarimi tam da mevsimi gelmişken dostlarla paylaşmak istedim .

Ne Lazım ?
1 kg bakla
2 orta boy soğan
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım bağ dereotu(çoğaltılabilir)
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı un
Tuz
Yoğurt



Hadi Yapalım :)
Baklaları taze fasulye ayıklar gibi ayıklıyoruz .Ortadan ikiye keselim,su dolu bir kaba koyalım biraz bekletip yıkayalım.Tenceremize küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı ,ortadan böldüğümüz sarımsaklarımızı ve ayçiçek yağı -sızma zeytinyağını karıştırıp kısık ateşte soğanların rengi dönene kadar pişirelim.Üzerine baklalarımızı koyalım .Bu sırada 1 kasenin içinde unumuzu ,şeker ,tuz ve 1 bardak su ile bulamaç haline getirip baklalarım üzerine ilave edelim.10 dk kadar normal ateşte ,daha sonra ise kısık ateşte 20 dk kadar pişirelim.Baklalarımız piştikten sonra dereotumuzu ince ince kıyıp üzerine dökerek karıştıralım,baklalara kokusu ve aromasının geçmesini sağlayalım .İyice soğuduktan sonra servis tabağımıza alıp,üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirelim.
Arzu edilirse yoğurtla birlikte servis edelim.

Hamiş : Zeytinyağlıları pişirirken tencereye asla kaşık sokmuyoruz sallayarak karıştırıyoruz .
Hamiş 2 : Zeytinyağlıları soğumadan tenceresinden çıkartmayalım ki suyunu salmasın .
Hamiş 3 : Bu tarife istenirse 1 kaşık salça ekleyip yapabilirsiniz.Onun da adına bizim ailemiz Renkli Bakla der :)

Tagged: , , , , , , , ,

2 yorum:

  1. Paylaştığın pratik ve lezzetli tarifler sayesinde yemek yapmaya başlıyorum. Çok da keyifli oluyor, sağlıklı ve kilo aldırmayan yemek yemenin verdiği keyif de cabası...

    YanıtlaSil
  2. Yemek yapmaya başlamana vesile olabildiysem ne mutlu bana :) Takipte kal daha ne tarifler var Endi'nin Mutfağında ...
    Sevgiler

    YanıtlaSil