17 Nisan 2013 Çarşamba

Aslında İtalyan Mutfağına ait ama son zamanlarda oldukça yaygın bir şekilde çok severek yediğimiz ve aslında bildiğimiz tatların harika ekmekler üzerinde bir araya gelmiş hali ...
Domates,fesleğen,zeytinyağı,ekmek ve sarımsak demirbaşları,
Ama bu demirbaşlar dışında sevdiğimiz diğer malzemeleri de aralarına kabul eden bir misafirperver :)
Oldukça doyurucu ve içinde barındırdığı o saf sızma zeytinyağı ile oldukça hafif bir tarif ! 




Ne Lazım ? 
Dilimlenmiş ekmekler (baget veya paniniler ile yapmayı tercih ediyorum ben)
Sert Domates (Minik doğranmış suyu süzülmüş)
Fesleğen -Taze Nane Yaprakları 
Sızma Zeytinyağı
Sarımsak (Rendelenmiş- dövülmüş)
Kekik
Peynir (ben ekledim isteğe bağlı - küp doğranmış)
Zeytin Dilimleri (ben ekledim isteğe bağlı )




Hadi Yapalım :)

  • İlk olarak küp doğranmış domatesleri bir kaseye alıp üzerine 1 diş sarımsak rendesini,kekik,tuz ve çok az sızma zeytinyağını gezdirip bekletelim,ayrı bir yerde de 2 diş sarımsağı rendeleyip sızma zeytinyağı ile karıştırarak bekletelim (sarımsağın aroması iyice zeytinyağına geçsin )
  • Bu aşamada tercih size kalmış ; sarımsağı çiğ severim derseniz zeytinyağlı sarımsaklı karışımdan ısıtılmış sıcak ekmeğe sürelim veya zeytinyağlı sarımsaklı karışımı ekmeklere sürüp teflon tavada 2 dk kadar çevire çevire kızartalım (ben 2.şeklini tercih ediyorum )
  • Ekmekler kızardıktan sonra alıp zeytinyağlı-sarımsaklı kısmına domatesli kekikli karışımdan koyalım,üzerine peynir,zeytin ve fesleğen -nane yaprakları ile süsleyip kocaman bir ısırıkla bu harika yemeği damaklarımızla buluşturalım !
Hamiş : Brucshetta'nın yukarıda da belirttiğim gibi birkaç farklı yapılış şekli var sarımsağı çiğden koymak isterseniz zeytinyağı ile karıştırıp ekmeği ısıtarak üzerine sürebilirsiniz ,
Benim yaptığım gibi ekmeklere önceden sürüp teflon tavada hafifçe pişirip sarımsak ve zeytinyağı aromasını iyice içine çekmesini sağlayabilirsiniz ,
Yada sarımsakları ekmeği ısıttıktan sonra sıcakken ortadan ikiye kesip sıcak ekmeğin üzerine sürdükten sonra tüm malzemeyi koyup en son zeytinyağı gezdirirsiniz :)

Hamiş 2 : Peynir,zeytin eklemek tamamen bizim damak tadımıza göre eklenmiş malzemelerdi bunlara ek olarak domatesli karışımın üzerine hafifçe balsamik sirke gezdirebilirsiniz,yeşil biberler,son aşamada roka ya da tütsülenmiş etlerde kullanılabilir.







Tagged: , , , , , , , , , ,

4 yorum:

  1. Şiddetle tavsiye ediyorum. Görüntüsü kadar tadı da harika :)

    Eline sağlık sevgili Endi
    Alper..

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim tatlar buluşmuş fesleğen, kekik ve sarımsak ellerinize sağlık...
    Bende sizin izleyicinizim ve hem pratik tarifler hemde sezon kıyafetlerini paylaştığım bloguma beklerim.
    Sevgiler...
    tıklayın .
    basitkolayyemekler.blogspot.com 
    <a

    YanıtlaSil
  3. Canım Alper'im !
    Sen yiyip beğendikçe daha çok yapasım geliyor :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Aysun Merhabalar ;
    Sevdiğimiz lezzetler bir araya gelince tadından yenmiyor değil mi ?
    Güzel blogun hayırlı olsun,
    Sevgiler

    YanıtlaSil