Buzdolabının karşısına geçip bugün ne yemek yapsam acaba diye düşündüğüm günlerden birinde gözüme ilişen patlıcanlarla bu pratik ve çok hafif tarifi yaptıktan sonra aldığım olumlu tepkiler neticesinde kendileri de benden yıldızlı pekiyi aldı :)
Patlıcanlı yemeklerini yaparken genel olarak kullanılan ilk aşama patlıcanın kızartılması kısmını atıveriyoruz bu tarifte bu yüzden de kalorileri de otomatikman atıveriyoruz bünyelerden !
Ne Lazım ? (2 kişilik)
2 tane patlıcan
150 gr kadar kötfelik kıyma
1 tane orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Tuz-Karabiber-Kırmızı Toz Biber
2 tane domates
2 tane yeşil biber
Çöp Şiş Çubukları
Sos İçin
2 tane domates (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz-Karabiber-Sıvı Yağ
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Hadi Yapalım :)
Patlıcanlı yemeklerini yaparken genel olarak kullanılan ilk aşama patlıcanın kızartılması kısmını atıveriyoruz bu tarifte bu yüzden de kalorileri de otomatikman atıveriyoruz bünyelerden !
Ne Lazım ? (2 kişilik)
2 tane patlıcan
150 gr kadar kötfelik kıyma
1 tane orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Tuz-Karabiber-Kırmızı Toz Biber
2 tane domates
2 tane yeşil biber
Çöp Şiş Çubukları
Sos İçin
2 tane domates (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz-Karabiber-Sıvı Yağ
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Hadi Yapalım :)
- İlk olarak kıyma,soğan,sarımsak,tuz ve baharatları iyice yoğurup yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen köfte hamurumuzdan yuvarlak orta boy köfteler yapalım.
- Patlıcanlar en son tekerlek şeklinde doğranacak şekilde sırasını ayarlayarak (kararmasını önlemek amacı ile ) domates ve biberleri 4 ' e bölecek şekilde doğrayalım.
- Çöp şişlere patlıcan,köfte,domates,biber şeklinde sırayla tüm malzememiz bitene kadar dizelim fırın tepsisine dizelim.Fırını 180 dereceye getirip ısıtalım.
- Ayrı bir kasede rendelenmiş domates,salçalar,tuz,karabiber,sıvıyağı iyice karıştırıp çöp şişlerin üzerinde bolca gezdirelim.
- Isınmış fırına atıp köfteler pişene kadar pişirelim.
- Yanına dürüm ekmekler,pilav,yeşillikler,yoğurt veya cacık ile harika sunumlar eşliğinde afiyetle yiyelim.
Hamiş : Köfteler piştiğinde patlıcanlar yukarıda da bahsettiğim gibi kızartılarak kullanılmadığından size alışmış olduğunuz görüntünün aksine beyaz ve pişmemiş gibi görünecek hiç endişe etmeyin pamuk gibi pişmiş ve közlenmiş patlıcan tadı verecek lezzeti ile bayılacaksınız.
Hamiş 2 : Eğer evde çöp şişleriniz yoksa hiç sorun etmeyin,boşuna markete kadar da yorulmayın orta boy bir fırın tepsisine çöp şişe dizer gibi dizip tarifi o şekilde de uygulayabilirsiniz.
elıne sağlık bızım evde esım yapar bunu
YanıtlaSilGörsellik süper mutlaka tadı da öyle. dediğiniz gibi kızartmadan patlıcanı fırınlayınca görüntüsü hoş olmuyor. Ama burada sos kurtarıyor herhalde görüntüyü. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSelmacim Merhabalar ,
YanıtlaSilNe tatli geliyordur esinin elinden yemek dimi :)) afiyet seker olsun !
İlhan Bey Merhabalar,
YanıtlaSilÖncelikle Endinin Mutfak Dostlari arasinda boyle nazik ve mutfaga ilgili beyler oldugunu gormek cok keyifli ve sevindirici oluyor,degerli ziyaret ve yorumunuz icin tesekkur eder her zaman bekleriz :))
Evet kizartilmamis patlcanin goruntusunu sosu kurtariyor e bir de lezzet eklenince zaten iyice senleniyor damaklar !
Sevgiler
ELLERİNİZE SAĞLIK MUTLAKA DEYCEM
YanıtlaSilAysecim Merhabalar ;
YanıtlaSilGüzel yorumun için çok teşekkür ederim kendim yaptım diye demiyorum ama mutlaka dene bence de :)
Sevgilerimle
Patlıcaaaannnnn!! En sevdiğim sebze ve kebabı.
YanıtlaSilDeğerli tarifin için teşekkürler Endininmutfağı.
Merhabalar sevgili patlıcansever konuğum :) isminizi belirtmediğiniz için böyle hitap edeyim dedim :)
YanıtlaSilTesekkür ederim güzel yorumun için.
Sevgiler