8 Ocak 2013 Salı

Kabak Tatlısının bizim evdeki ustasının annemin şaşmaz beşmez tarifi ile lokum gibi bir tarif ...




Ne Lazım ?
1 kg kabak (soyulmuş ve 4-5 parçaya dilimlenmiş)
3 su bardağı şeker
İri dövülmüş ceviz
Tahin

Hadi Yapalım :)


  • 1 gece önceden derin bir tencereye bir sıra kabak,bir sıra şeker sırasıyla koyalım ve bekletelim.(Sabaha kabak iyice suyunu vermiş ve bir miktar şekeri çekmiş olacak)
  • Sabah en kısık ateşte (kendi suyu ile) yavaş yavaş pişirmeye başlayalım,şerbeti kıvam aldığında altını kapatıp piştiği kapta soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra servis tabaklarına alıp üzerini cevizle süsleyelim,arzu ederseniz üzerine bir de tahin gezdirip servis edelim.
Afiyet Şeker Olsun ... 

Hamiş 1: Kabak tatlısının üzerine biraz tahin gezdirip servis edebilirsiniz,oldukça lezzetli oluyor tavsiye ederim.
Hamiş 2 : Kabakları soyulmamış halde alıp kendiniz soyacaksınız hepimizin evinde bulunan salatalık soyucuları kullanmanızı öneririm hem çok rahat soyuluyor hem de çok fazla ziyan etmemiş oluyorsunuz.

Tagged: , , , , ,

4 yorum:

  1. oooh bayılırım bu tatlıya :) Ne de güzeldir hele de tahinlisi..Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. İyiki paylaşmışsın tarifini canım yakın bir zaman da yapmak istiyordum ama tariflere güvenemiyordum,sevgiler canım

    YanıtlaSil
  3. sİMGECİM Merhabalar ;
    Tahinli şekilde gerçekten denemeni tavsiye ederim mis mis :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ferideco Merhabalar ;
    bu tarifle kesin sonuç :):) alırsın umarım begenirsin canım.
    Yorumlarını da beklerim yaptıktan sonra mutlaka..
    Sevgiler

    YanıtlaSil