Kabak Tatlısının bizim evdeki ustasının annemin şaşmaz beşmez tarifi ile lokum gibi bir tarif ...
Ne Lazım ?
1 kg kabak (soyulmuş ve 4-5 parçaya dilimlenmiş)
3 su bardağı şeker
İri dövülmüş ceviz
Tahin
Hadi Yapalım :)
Ne Lazım ?
1 kg kabak (soyulmuş ve 4-5 parçaya dilimlenmiş)
3 su bardağı şeker
İri dövülmüş ceviz
Tahin
Hadi Yapalım :)
- 1 gece önceden derin bir tencereye bir sıra kabak,bir sıra şeker sırasıyla koyalım ve bekletelim.(Sabaha kabak iyice suyunu vermiş ve bir miktar şekeri çekmiş olacak)
- Sabah en kısık ateşte (kendi suyu ile) yavaş yavaş pişirmeye başlayalım,şerbeti kıvam aldığında altını kapatıp piştiği kapta soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra servis tabaklarına alıp üzerini cevizle süsleyelim,arzu ederseniz üzerine bir de tahin gezdirip servis edelim.
Afiyet Şeker Olsun ...
Hamiş 1: Kabak tatlısının üzerine biraz tahin gezdirip servis edebilirsiniz,oldukça lezzetli oluyor tavsiye ederim.
Hamiş 2 : Kabakları soyulmamış halde alıp kendiniz soyacaksınız hepimizin evinde bulunan salatalık soyucuları kullanmanızı öneririm hem çok rahat soyuluyor hem de çok fazla ziyan etmemiş oluyorsunuz.
oooh bayılırım bu tatlıya :) Ne de güzeldir hele de tahinlisi..Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilİyiki paylaşmışsın tarifini canım yakın bir zaman da yapmak istiyordum ama tariflere güvenemiyordum,sevgiler canım
YanıtlaSilsİMGECİM Merhabalar ;
YanıtlaSilTahinli şekilde gerçekten denemeni tavsiye ederim mis mis :)
Sevgiler
Sevgili Ferideco Merhabalar ;
YanıtlaSilbu tarifle kesin sonuç :):) alırsın umarım begenirsin canım.
Yorumlarını da beklerim yaptıktan sonra mutlaka..
Sevgiler