4 Ocak 2013 Cuma

Meze denince akla ilk gelenlerden,
Süzme Yoğurt ve Nanenin uyumu,
Rakı sofrasının dili olsa da konuşsa diyebileceğimiz dilsiz ortağı,
Yine çok kolay,pratik ve lezzet dolu bir meze...




Haydari yapmaya karar verdiğim günlerde çok sevdiğim blogger arkadaşım Özge tam da o günlerde daha önce yazdığı bir postu paylaştı twitterda fikir olsun diye.
Hemen Özgenin Oltası isimli o güzel bloguna girip bakınca; sunum fikrine bayıldım ve bende aynen onun önerdiği şekilde salatalık dilimleri ile yaptım.


Ne Lazım ? 
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı nane
3 diş sarımsak(iyice dövülmüş)
2 veya 3 tane irilerinden salatalık (süslemek için)
Birkaç dal dereotu (süslemek için)
Tuz

Hadi Yapalım :)

  • Süzme yoğurt ile naneleri derin bir kaba koyup,iyice dövülmüş sarımsakları ve tuzunu da ekledikten sonra rondodan geçirelim.
  • Haydariyi bir buzdolabı poşetine koyup poşetin ucunu minik bir şekilde keserek veya pasta süslemek için kullandığımız krema sıkıcılara koyup,iri halkalar halinde doğradığımız salatalıkların üzerine koyalım.
  • Haydarilerin üzerlerini de dereotu ile süsleyip servis edileceği zamana kadar buzdolabında bekletelim.
Afiyet ve Keyifle...





Tagged: , , , , , , , , ,

4 yorum:

  1. Canım ne güzel yapmışsın sen de eline sağlık. Haydariye bayılırım hele ki bu şekilde sunulunca görüntü de süper oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozgecim begenmene cok sevindim cok tesekkurler bu arada fikir de superdi!
      :)) sevgiler

      Sil
  2. Hıımmm nefis, kesinlikle ne güzelliklere şahittir o rakı sofralarında, bir dili olsa da konuşsa :))
    Ellerinize sağlık, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. Hemde nasil :))) tesekkurleeerr

    YanıtlaSil