4 Ocak 2013 Cuma

Yapılışının kolay ve çok çabuk oluşuna tezat muhteşem lezzeti ile adı üstünde Mantı ,
İşten eve gidince akşama ne yapsam diye kara kara düşünenlere deva ,
Hafta sonu evden hiç çıkmak istemiyorum farklı birşeyler yapsam diyenlere süper fikir ,
Çalışan bayanım kolay ve lezzetli tarifler arıyorum diye yorum gönderenlere süpriz ,
Çat kapı misafirlere beş dakikada beşiktaş,
Beni çocukken annemin hazırladığı sofralara götüren,
Mantı denince akan sular durur ama kim uğraşacak şimdi diyenleri mutfağa sokacak bir tarif ...


(Ev yapımı mantının tarifini ise ayrıntılı bir şekilde bu yazımda vermiştim ve hatta hiç yemek yapmayı beceremiyorum diyen canım arkadaşım Ece bu tarifle mantı yapıp fotoğraflarını gönderdiğinde çok sevinmiştim bu kadar kolay anlatabildiğime :))


Ne Lazım (4 Tane Sosyete Mantısı İçin) 
2 tane yufka
200 gr kıyma
5-6 sap maydanoz
Tuz -Karabiber
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Sos İçin
Yoğurt
Sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Nane
Pul Biber
Tereyağı/Sıvıyağ
Kürdan 

Hadi Yapalım :)

  • Ön hazırlık olarak kıyma,tuz,karabiber ve ince doğranmış maydanozları bir kapta karıştıralım.Başka bir kasede ise süt ve yağı karıştıralım.
  • Yufkaları ortadan ikiye keselim (daha küçük olmasını isterseniz dörde kesebilirsiniz).Yufkaların üzerine  sütlü-yağ karışımından sürelim ve yufkaların uzun kısımlarına kıymalı harçtan koyup önce rulo şekilde kapatalım sonra da bir ucundan tutarak yuvarlayalım (Fotograftaki görünümü elde edeceğiz)
  • Tüm yufka ve malzememizle bu işlemi yaparken sütlü-yağ karışımından biraz ayıralım.Mantıların uç kısımlarına sabit durması için kürdan takalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına aldığımız mantılarımızın üzerine bu ayırdığımız sütlü yağ karışımından dökelim.(Bu çok yumuşak olmasını sağlayacak)
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu, sıvıyağ veya tereyağında hafif pişirdiğimiz salçamızı ve nanesini ekleyerek sıcak bir şekilde servis edelim.
Afiyet Olsun :)

Hamiş: Sos malzemelerinin miktarını nasıl severseniz öyle yaparsınız diye vermedim.Kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Hamiş 2 : Bu tarif ile fotoğrafta gördüğünüz büyüklükte 4 tane mantı çıkıyor,malzemeyi dilediğiniz miktarda arttırabilirsiniz.







Tagged: , , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder