4 Ocak 2013 Cuma

İçindeki cevizlerin çıtır çıtır tadları ile bol süprizli,
Lezzeti ile çok farklı,
Renkli ve neşeli,
Havuç-kabak sevmeyene sevdiren,
Çok pratik ama değişik :))





Ne Lazim?
5 tane havuç (rendelenmiş)
2 tane kabak (rendelenmiş)
3 diş sarimsak (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hadi Yapalım :))


  • Zeytinyağında rendelenmiş havuçları (çok öldürmeden) kavuralım,rendelenmiş kabakları iyice elimizde suyunu sıkarak ekleyelim 5 dk.daha birlikte pişirip altını kapatıp rendelenmiş sarımsağı ekleyip kapağını kapatıp ılıtalım.
  • Ilık sebze karışımımızın üzerine unu ilave edip iyice karıştıralım (unu yedirmeliyiz) ve altini açip 5 dk.daha un ile birlikte pisirip soğumaya bırakalım.
  • Ayrı bir kasede yoğurt ve mayonezi karıştırıp soğuyan sebze karışımımıza ekleyelim.
  • Son olarak iri dövülmüş cevizleri de ilave edip karıştıralım,servis tabağına alalım.
Hamiş:Mayonez sevmezseniz hiç kullanmayıp süzme yoğurt ile yapabilirsiniz.
Hamiş2:Kabakları rendeledikten son mutlaka elimizle suyunu iyice sıkıp pişirme kabına koyalım,yoğurtla birleşince suyunu vermesin.




Tagged: , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder