Döküm tava ile tanıştığı için çok mutlu olanlardan biri olarak öncelikle şunu söylemeyim ki gerçekten teflon veya çelik tavalarda pişen yemekler ile arasında oldukça büyük fark oluyor.Aynı zamanda ızgara tadında ve yiyecekleri yağsız pişirebilme imkanını veriyor olması ise cabası.Üstelik etin,köftenin suyunu kendi içinde kalmasını sağladığı için olsa gerek çok lezzetli sonuçlar çıkıyor ortaya.
Ben uzun araştırmalar sonucunda 6-7 ay önce İkea'dan satın aldığım döküm tavamdan hem fiyat hem de kullanım açısından çok memnunum.Şimdi gözüm yine İkea'da dışı mavi içi döküm olan tencerede :)
Sıkça kullandığım tavam ile yaptığım Çöp Şiş tarifini verelim yanında Saçaklı Salata diye isimlendirdiğim salatam ile :) Bu tarifin özellikle çalışan ve pratik tarif arayanlar adına çok faydalı olacağını düşünüyorum.Döküm tavanız yoksa hiç üzülmeyin fırının ızgara kısmında ya da teflon tavanızda da pişirebilirsiniz et marine olduğu için pişirme aşaması çok kolay olacaktır.
Ne Lazım ?
Çöp Şiş İçin
250 gr kuzu kuşbaşı
Yarım su bardağı süt
2 diş sarımsak (küçük doğrayalım)
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
Tane Karabiber
Çöp Şiş Çubukları (tüm marketlerde satılıyor)
Domates
Biber
Hadi Yapalım :)
1)Birkaç saat öncesinden veya vaktiniz varsa 1 gece öncesinden kuşbaşı etleri sızma zeytinyağı,sarımsak,süt ve tane karabiberler ile iyice karıştırıp kapaklı kapta marine edelim.
2)Marine edilmiş kuşbaşı etleri çöp şişlere geçirip (döküm tava kullanıyorsak) tavamızı iyice ısıtıp pişirmeye başlayalım,eğer döküm tava değilse çok az sıvı yağ koyduğumuz tavada yada ızgarada pişirmeye başlayalım.
Onlar pişerken yanına biber ve domatesleri de koyup çevire çevire etleri kurutmadan pişirelim.
3)Pişen çöp şişlerimizi yanında domates ve biberlerimizi de alarak servis edelim.
Bu yemeği ister yanına pilavla,isterseniz lavaşla servis edebilirsiniz.Aşağıdaki Saçaklı Salatayı da yapınca hem gözünüz hem de karnınız bayram edecektir :)
SAÇAKLI SALATA
Ne Lazım ?
1 adet havuç
Yarım demet kıvırcık
Yarım demet roka
Birkaç yaprak fesleğen
Yarım Brüksel Lahanası (Mor Lahana)
Yarım demet yeşil Soğan
Yeşil Çizik Zeytin
Sızma Zeytinyağı
Limon
Tuz
Hadi Yapalım :)
İyice yıkadığımız yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım servis tabağında bir taban oluşturalım.
İnce ince doğradığımız brüksel lahanamızı biraz limonla ovup yeşilliklerin üzerine yerleştirelim.Kenarlarına havucumuzu jülyen şekilde doğrayıp fotoğraftaki gibi yerleştirelim ,üzerine birkaç yaprak fesleğen ve yeşil zeytinleri de ekleyip,tuz,yağ ve limonla soslayarak servis edelim.
Afiyetle ....
Ben uzun araştırmalar sonucunda 6-7 ay önce İkea'dan satın aldığım döküm tavamdan hem fiyat hem de kullanım açısından çok memnunum.Şimdi gözüm yine İkea'da dışı mavi içi döküm olan tencerede :)
Sıkça kullandığım tavam ile yaptığım Çöp Şiş tarifini verelim yanında Saçaklı Salata diye isimlendirdiğim salatam ile :) Bu tarifin özellikle çalışan ve pratik tarif arayanlar adına çok faydalı olacağını düşünüyorum.Döküm tavanız yoksa hiç üzülmeyin fırının ızgara kısmında ya da teflon tavanızda da pişirebilirsiniz et marine olduğu için pişirme aşaması çok kolay olacaktır.
Ne Lazım ?
Çöp Şiş İçin
250 gr kuzu kuşbaşı
Yarım su bardağı süt
2 diş sarımsak (küçük doğrayalım)
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
Tane Karabiber
Çöp Şiş Çubukları (tüm marketlerde satılıyor)
Domates
Biber
Hadi Yapalım :)
1)Birkaç saat öncesinden veya vaktiniz varsa 1 gece öncesinden kuşbaşı etleri sızma zeytinyağı,sarımsak,süt ve tane karabiberler ile iyice karıştırıp kapaklı kapta marine edelim.
2)Marine edilmiş kuşbaşı etleri çöp şişlere geçirip (döküm tava kullanıyorsak) tavamızı iyice ısıtıp pişirmeye başlayalım,eğer döküm tava değilse çok az sıvı yağ koyduğumuz tavada yada ızgarada pişirmeye başlayalım.
Onlar pişerken yanına biber ve domatesleri de koyup çevire çevire etleri kurutmadan pişirelim.
3)Pişen çöp şişlerimizi yanında domates ve biberlerimizi de alarak servis edelim.
Bu yemeği ister yanına pilavla,isterseniz lavaşla servis edebilirsiniz.Aşağıdaki Saçaklı Salatayı da yapınca hem gözünüz hem de karnınız bayram edecektir :)
SAÇAKLI SALATA
Ne Lazım ?
1 adet havuç
Yarım demet kıvırcık
Yarım demet roka
Birkaç yaprak fesleğen
Yarım Brüksel Lahanası (Mor Lahana)
Yarım demet yeşil Soğan
Yeşil Çizik Zeytin
Sızma Zeytinyağı
Limon
Tuz
Hadi Yapalım :)
İyice yıkadığımız yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım servis tabağında bir taban oluşturalım.
İnce ince doğradığımız brüksel lahanamızı biraz limonla ovup yeşilliklerin üzerine yerleştirelim.Kenarlarına havucumuzu jülyen şekilde doğrayıp fotoğraftaki gibi yerleştirelim ,üzerine birkaç yaprak fesleğen ve yeşil zeytinleri de ekleyip,tuz,yağ ve limonla soslayarak servis edelim.
Afiyetle ....
Süpermiş menün canım ,ellerine sağlık..
YanıtlaSilMmm mis gibi ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhabalar :)
YanıtlaSilGüzel yorumlar için çok teşekkür ederim ...
Sevgiler