Annem ''pilavı güzel yapan her yemeği güzel yapar kızım ''derdi.Önceleri ( 9 yaşlarındaydım o zaman) lapa şeklinde yaptığım bir türlü beceremediğim bu lezzetli her defasında kötü de olsa
'' bir dahakine daha iyi olacak canım daha dikkatli ol'' diye diye çaktırmadan ve içimdeki şevki kırmadan hep destekledi ve en sonunda hani derler ya tane tane çataldan dökülecek işte o şekilde yapmamı sağladı.
Şimdilerde ise pilavları değişik şekillerde yapmaya başladım böylece ortaya Mantarlı Pilav çıktı işte.
Dereotu konusunda biraz tereddüt yaşasamda gerçekten yanına inanılmaz yakıştığını gördüm,tavsiye ederim.
Ne Lazım ?
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı ılık su (varsa tavuk ya da et suyu)
10-12 tane mantar
Yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Hadi Yapalım :)
1)Pirinçleri iyice yıkayıp 1 saat kadar ılık suda bekletelim.Mantarları 15 dk kadar limonlu suda haşlayalım ve haşladıktan sonra süzelim (limonlu tadı kalmasın) ve iri iri doğrayalım (ben ağıza gelmeleri taraftarıyım istemezseniz ince ince doğrayabilirsiniz)
2)Pilav tenceresinde tereyağını eritip haşlanmış,doğranmış mantarları 5 dk kadar tereyağı ile kavuralım.
3)Üzerine suyunu süzdüğümüz pirinçleri ekleyip pirinçler saydamlaşana kadar kavuralım.
4)Kavrulan pirinç ve mantarların üzerine ılık suyumuzu,tuzunu da ilave edip kısık ateşte pişirelim.
5)Pilavımız piştikten sonra 10 dk kadar dinlendirip,servis tabağına alalım ve ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edelim.
Afiyet Olsun ...
'' bir dahakine daha iyi olacak canım daha dikkatli ol'' diye diye çaktırmadan ve içimdeki şevki kırmadan hep destekledi ve en sonunda hani derler ya tane tane çataldan dökülecek işte o şekilde yapmamı sağladı.
Şimdilerde ise pilavları değişik şekillerde yapmaya başladım böylece ortaya Mantarlı Pilav çıktı işte.
Dereotu konusunda biraz tereddüt yaşasamda gerçekten yanına inanılmaz yakıştığını gördüm,tavsiye ederim.
Ne Lazım ?
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı ılık su (varsa tavuk ya da et suyu)
10-12 tane mantar
Yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Hadi Yapalım :)
1)Pirinçleri iyice yıkayıp 1 saat kadar ılık suda bekletelim.Mantarları 15 dk kadar limonlu suda haşlayalım ve haşladıktan sonra süzelim (limonlu tadı kalmasın) ve iri iri doğrayalım (ben ağıza gelmeleri taraftarıyım istemezseniz ince ince doğrayabilirsiniz)
2)Pilav tenceresinde tereyağını eritip haşlanmış,doğranmış mantarları 5 dk kadar tereyağı ile kavuralım.
3)Üzerine suyunu süzdüğümüz pirinçleri ekleyip pirinçler saydamlaşana kadar kavuralım.
4)Kavrulan pirinç ve mantarların üzerine ılık suyumuzu,tuzunu da ilave edip kısık ateşte pişirelim.
5)Pilavımız piştikten sonra 10 dk kadar dinlendirip,servis tabağına alalım ve ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edelim.
Afiyet Olsun ...
Benim annem de pilav icin ayni seyi soylerdi. Ellerinize saglik.
YanıtlaSilSulecim merhaba;
YanıtlaSildemek anneler hep aynı ve doğruyu söylüyor :)
Tesekkürler