Bir önceki postta ballandıra ballandıra anlattığım Midyeli Pilav tarifi ;
Ne Lazım ?
500 gr dondurulmuş midye
2 orta boy kurusoğan
3 orta boy domates
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su (soğuk su)
1 yemek kaşığı dolma baharatı
1 yemek kaşığı nane
Tuz
Karabiber
Sızma Zeytinyağı
Hadi Yapalım :)
1)Midyeleri pakedinden çıkarıp çok iyi yıkayalım.(iyice kumundan arındırmalıyız).10 dk kadar midyeleri haşlayalım.
2)Ayrı bir tencerede sızma zeytinyağında soğan,domatesleri 10 dk kavuralım.
3)Sonra midyeler ile domates-soğanlı harcı birlikte 10 dk kadar daha kavuralım.
4)Pirinçleri ekleyip suyunu da koyalım,üzerine dolma baharatı,nane,tuz ve karabiberi ekleyip en kısık ateşte normal pilav yapar gibi pişirip servis edelim.
Afiyet olsun :)
Ne Lazım ?
500 gr dondurulmuş midye
2 orta boy kurusoğan
3 orta boy domates
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su (soğuk su)
1 yemek kaşığı dolma baharatı
1 yemek kaşığı nane
Tuz
Karabiber
Sızma Zeytinyağı
Hadi Yapalım :)
1)Midyeleri pakedinden çıkarıp çok iyi yıkayalım.(iyice kumundan arındırmalıyız).10 dk kadar midyeleri haşlayalım.
2)Ayrı bir tencerede sızma zeytinyağında soğan,domatesleri 10 dk kavuralım.
3)Sonra midyeler ile domates-soğanlı harcı birlikte 10 dk kadar daha kavuralım.
4)Pirinçleri ekleyip suyunu da koyalım,üzerine dolma baharatı,nane,tuz ve karabiberi ekleyip en kısık ateşte normal pilav yapar gibi pişirip servis edelim.
Afiyet olsun :)
Sahilde büyüdüğüm için mideye bizim milli yemeğimizdi. Babamla beraber çok yapardık meyhane pilavını. Bol acılı en sonda bol maydanoz ve limon. Off canım çekti şimi. Bu arada bende ödülün var
YanıtlaSilNe güzel olmus eskilere goturmus senı:)Güzel yorumun icin tesekkur ederim.
YanıtlaSilSevgilerimle
Çok severim çocukken ne çok yerdim nefis olmuş canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilBu tarifle sanırım okuyan herkesi cocukluguna götürdüm ne mutlu bana :)
YanıtlaSilSevgiler