Kızartmalar özellikle havalar ısındıkça sofralarımızda yardımcı yemek görevini üstlenirler,sarmısaklı yoğurtlusu,domates soslusu,karışık kızartması gibi birçok şekilde yaptığımız kızartmaları ben bu sefer, kabak gibi muhteşem bir sebzeyi eşime sadece kızartma şeklinde yedirebildiğim için böyle yaptım fakat kızartma çeşitlerim devam edecektir bilginize :)
Ne Lazım ?
3 orta boy kabak
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
1 diş sarmısak
Yoğurt
Nane
Hadi Yapalım :)
Yıkayıp kabuklarını soymadan halka halka doğradığımız kabakları tuzlayıp çok kızgın yağa atalım ve kızartalım.Kızartma işlemi bittikten sonra kağıt havlu yardımı ile yağını alalım.
Ayrı bir yerde sarmısaklı yoğurt hazırlayıp üzerini de nane ile süsledikten sonra birlikte servis edelim.
Ne Lazım ?
3 orta boy kabak
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
1 diş sarmısak
Yoğurt
Nane
Hadi Yapalım :)
Yıkayıp kabuklarını soymadan halka halka doğradığımız kabakları tuzlayıp çok kızgın yağa atalım ve kızartalım.Kızartma işlemi bittikten sonra kağıt havlu yardımı ile yağını alalım.
Ayrı bir yerde sarmısaklı yoğurt hazırlayıp üzerini de nane ile süsledikten sonra birlikte servis edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder