Erikli workshop EKS Mutfak Akademisi menüsünden harika bir çorba tarifi ;
1 su bardağı mantar (ince dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı tavuk suyu
1 paket krema (küçük paket)
2 yemek kaşığı badem (sıcak suda kabukları soyulmus)1 paket krema (küçük paket)
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı Teriyaki sos (isteğe bağlı)
Tuz
Hadi Yapalım :)
1)Tereyağını tencerede eritip mantarları ilave edelim ve kavuralım.Bademleri ekleyip renkleri değişene kadar kavurma işlemine devam edelim.
2)Unu ekleyip rengini sarartmadan birlikte kavuralım.Arzuya göre bu aşamada teriyaki sos ilave edebiliriz.Süt ve tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte pişirelim.
3)Pişirdikten sonra kremasını ekleyip karıştıralım.
4)Hazırladığımız çorbayı blendardan geçirelim.(Eğer istersek blendardan geçirdikten sonra bir tülbent yardımı ile tamamen pürüzsüzleştirebiliriz)
5)Blendardan geçirdikten sonra dereotu ile süsleyip servis edelim .
Afiyet olsun
Merhaba, karıştırdıktan sonra kremasını ilave edelim demişsiniz ya, bu marketlerde satılan hazır kremalardan değil mi?
YanıtlaSilSevgiler,
Hatice
Malzemeler kısmına krema ekledim:)Teknik hatalardan kaynaklanan sıkıntılardan dolayı hoşgörünüzü rica ederim.
YanıtlaSilSevgiler
Estagfurullah ne demek? Sadece süt olmasina sevindim, daha düsük kalorili :)
YanıtlaSilTesekkur ederim