29 Mart 2012 Perşembe

Haftanın son gününde ,pazar kahvaltılarınıza ,kurulan kocaman sofralarınıza renk katacak farklı bir tarif ...


Ne lazım ?
4 kaşık tereyağı
1 diş sarmısak
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı baharat çeşni
1 çay kaşığı pul biber









Hadi Yapalım :)


Oda sıcaklığında yumuşak kıvama getirdiğimiz tereyağımızın içine sarmısağımızı minik rende ile rendeleyip,bütün baharatlarla birlikte tereyağımıza bir çatal yardımı ile yedirerek karıştıralım . Sonra şeffaf folyo,buzdolabı poşeti vb. yardım alarak şekil verip buzlukta tekrar katı bir kıvama gelene kadar bekletelim.
Ben görsellik açısından şık bir görünüme sahip olsun diye ,muffin kalıplarıma şeffaf folyo serip tereyağlarını içine koyarak buzluğa atıyorum . Buzluktan çıkardığımda hem kalıplardan kolayca çıkarıyorum ,hemde şık bir görünümü oluyor .

Hamiş : Bu tereyağını sadece kahvaltılarda değil,yemek davetlerimizde başlangıç olarak sunabiliriz.

Hamiş 2 : Muffin kalıplarında yapmak istemezseniz yine folyo yardımı ile sıkıca sararak rulo şekil verip ,katılaştıktan sonra yuvarlak tekerlekler halinde keserek servis edebilirsiniz .

Hamiş 3 : Ölçüler ve baharat çeşitleri istediğiniz miktarda ,damak tadınıza uyacak şekilde çoğaltıp azaltılabilir .

Tagged: , , , , , , ,

2 yorum:

  1. Kızarmış ekmeğin üzerine çok güzel olur, özellikle mangal partilerinde mangalda kızaran ekmeğin üzerine mükemmel...

    İyi ki verdiniz bu tarifi..

    YanıtlaSil
  2. Fikirler harika :) Simdiden afiyet olsun ...
    Sevgiler

    YanıtlaSil