14 Kasım 2013 Perşembe

Endinin Mutfak Dostları Merhaba :)

Bugün sizlerle çok pratik ve bir o kadar lezzetli Islak Kek tarifi vereceğim.Eşim akşam birkaç dilimini lüplettikten sonra sabah işe giderken de yanında götürüyor, o kadar seviyor yani :)

Ben yaptıklarım beğenilip ikinci bir tabak ,ikinci bir dilim istendiğinde inanılmaz mutlu olan bir mutfak delisi olduğumdan mutlaka haftada bir yapıyorum eminim siz de deneyince ne demek istediğimi anlayacaksınız...



Ne Lazım ?
2 tane yumurta
4 çorba kaşığı kakao
7 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı eritilmiş margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
İsteğinize göre üzerini süslemek için fındık , ceviz veya hindistancevizi



Hadi Yapalım :)
  • İlk olarak toz şeker ve yumurtaları iyice çırptıktan sonra süt,eritilmiş margarin,sıvı yağ,kakao ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 1 su bardağı kadarını bir kenara ayıralım.
  • Kalan sıvı karışıma kabartma tozu ve unu ekleyip iyice çırptıktan sonra margarinle yağlanmış kek kalıbına döküp 185 derece fırında pişirelim.
  • Kek piştikten sonra fırından alıp üzerine kürdan veya çatalla birkaç delik açıp kenara ayırdığımız sıvı kakaolu karışımı dökelim,soğuttuktan sonra servis edelim.
Lezzetli Günler Dilerim :)



Tagged: , , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder