10 Nisan 2013 Çarşamba

Ne zamandır niyetliydim Browni yapmaya ama gezdiğim siteler,bakındığım tariflerde nedense o istediğim hani içi ne ıslak kek gibi çok ıslak olmayacak ne de kakaolu kek kıvamında olacak :)
İçime sinen tarifi bulamadığımdan bende birkaç yemek kitabından bulup hepsini kafamda harmanlayarak bu harika tarifi oluşturdum ! 
Valla hiç mütevazi olamayacağım yiyen 1 dilim daha istedi üstelik bu browni tarifi ile kafamda hemen başka bir fikir oluştu bile en kısa zamanda elbette Endinin Mutfagında :)





Ne Lazım ? 
250 gr bitter veya sütlü çikolata (2,5 paket)
1 su bardağı elenmiş un 
125 gr tereyağı (8 çorba kaşığı)
1 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
3 tane yumurta 
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı toz şeker (eğer sütlü çikolata kullanırsanız 1 su bardağı kullanalım)




Hadi Yapalım :)


  • Öncelikle çikolatamızı parçalara ayırıp varsa mikrodalgada yoksa benmari usulü şeklinde (kaynar su dolu bir kabın üzerine koyduğumuz kabın içine çikolataları atıp alttaki sıcak suyun ısısı ile eritme yöntemidir) eritelim.
  • Eriyen çikolataları tereyağı ile buluşturup çatal yardımı ile iyice yedirerek karıştıralım kenarda bekletelim.
  • Ayrı bir kasede yumurta ve şekeri çırptıktan sonra un ve kakaoyu da ekleyip çırpalım bu karışıma kenarda bekleyen tereyağlı-erimiş çikolata karışımını da ilave edip iyice karıştıralım.(Bu sırada mikser kullanmayalım)
  • Son olarak fındıkların yarısından fazlasını da ilave edip karıştırdıktan sonra kare borcam veya dikdörtgen kalıba yağlı kağıt serip karışımımızı üzerine bir spatula yardımı ile yayalım.
  • 170 derece ısınmış fırında 30 dk kadar pişirip soğutalım üzerini kalan fındıklarla süsleyip servis edelim.
Hamiş : Ben fındıklı yaptım dilerseniz cevizli de yapabilirsiniz.
Hamiş 2 : 1 gün beklediğinde özellikle iç kısımının o harika lezzetli biraz daha oturuyor eğer sabredebilirseniz tabi :)
Hamiş 3 :Browniyi dondurma ya da meyve parçaları ile servis edebilirsiniz.






Tagged: , , , , , , , ,

7 yorum:

  1. SUT NE OLACAK YANINDAMI ICECEGIZ :))

    BIR DOST

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, harika görünüyor, mutlaka yapacağım. Fakat kabartma tozu ve vanilya yok mu tarifte, sormak istedim?

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ruhan Merhabalar ;
    Bu tarifte vanilya ve kabartma tozu kullanılmıyor zaten kare borcam kullanırsan aynen fotoğraftaki gibi kalın dilimler çıkıyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Dost :)
    Sütü yanında içiyoruz rahat bir uyku çekiyoruz :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. tarif güzel, fotoğraflar güzel.. elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Gamzecim Merhabalar,
    Begenmene sevindimbu fotografi cekebilmek icin 1 gün boyunca günesi bekledim :))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Tarifinize bayıldım ve yaptım. Şu anda pişmiş bir şekilde beni bekliyor gerçekten güzel oldu. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil