Ne zamandır niyetliydim Browni yapmaya ama gezdiğim siteler,bakındığım tariflerde nedense o istediğim hani içi ne ıslak kek gibi çok ıslak olmayacak ne de kakaolu kek kıvamında olacak :)
İçime sinen tarifi bulamadığımdan bende birkaç yemek kitabından bulup hepsini kafamda harmanlayarak bu harika tarifi oluşturdum !
Valla hiç mütevazi olamayacağım yiyen 1 dilim daha istedi üstelik bu browni tarifi ile kafamda hemen başka bir fikir oluştu bile en kısa zamanda elbette Endinin Mutfagında :)
Ne Lazım ?
250 gr bitter veya sütlü çikolata (2,5 paket)
1 su bardağı elenmiş un
125 gr tereyağı (8 çorba kaşığı)
1 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı toz şeker (eğer sütlü çikolata kullanırsanız 1 su bardağı kullanalım)
Hadi Yapalım :)
İçime sinen tarifi bulamadığımdan bende birkaç yemek kitabından bulup hepsini kafamda harmanlayarak bu harika tarifi oluşturdum !
Valla hiç mütevazi olamayacağım yiyen 1 dilim daha istedi üstelik bu browni tarifi ile kafamda hemen başka bir fikir oluştu bile en kısa zamanda elbette Endinin Mutfagında :)
Ne Lazım ?
250 gr bitter veya sütlü çikolata (2,5 paket)
1 su bardağı elenmiş un
125 gr tereyağı (8 çorba kaşığı)
1 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı toz şeker (eğer sütlü çikolata kullanırsanız 1 su bardağı kullanalım)
Hadi Yapalım :)
- Öncelikle çikolatamızı parçalara ayırıp varsa mikrodalgada yoksa benmari usulü şeklinde (kaynar su dolu bir kabın üzerine koyduğumuz kabın içine çikolataları atıp alttaki sıcak suyun ısısı ile eritme yöntemidir) eritelim.
- Eriyen çikolataları tereyağı ile buluşturup çatal yardımı ile iyice yedirerek karıştıralım kenarda bekletelim.
- Ayrı bir kasede yumurta ve şekeri çırptıktan sonra un ve kakaoyu da ekleyip çırpalım bu karışıma kenarda bekleyen tereyağlı-erimiş çikolata karışımını da ilave edip iyice karıştıralım.(Bu sırada mikser kullanmayalım)
- Son olarak fındıkların yarısından fazlasını da ilave edip karıştırdıktan sonra kare borcam veya dikdörtgen kalıba yağlı kağıt serip karışımımızı üzerine bir spatula yardımı ile yayalım.
- 170 derece ısınmış fırında 30 dk kadar pişirip soğutalım üzerini kalan fındıklarla süsleyip servis edelim.
Hamiş : Ben fındıklı yaptım dilerseniz cevizli de yapabilirsiniz.
Hamiş 2 : 1 gün beklediğinde özellikle iç kısımının o harika lezzetli biraz daha oturuyor eğer sabredebilirseniz tabi :)
Hamiş 3 :Browniyi dondurma ya da meyve parçaları ile servis edebilirsiniz.
SUT NE OLACAK YANINDAMI ICECEGIZ :))
YanıtlaSilBIR DOST
Elinize sağlık, harika görünüyor, mutlaka yapacağım. Fakat kabartma tozu ve vanilya yok mu tarifte, sormak istedim?
YanıtlaSilSevgili Ruhan Merhabalar ;
YanıtlaSilBu tarifte vanilya ve kabartma tozu kullanılmıyor zaten kare borcam kullanırsan aynen fotoğraftaki gibi kalın dilimler çıkıyor.
Sevgiler
Sevgili Dost :)
YanıtlaSilSütü yanında içiyoruz rahat bir uyku çekiyoruz :)
Sevgiler
tarif güzel, fotoğraflar güzel.. elinize sağlık..
YanıtlaSilGamzecim Merhabalar,
YanıtlaSilBegenmene sevindimbu fotografi cekebilmek icin 1 gün boyunca günesi bekledim :))
Sevgiler
Tarifinize bayıldım ve yaptım. Şu anda pişmiş bir şekilde beni bekliyor gerçekten güzel oldu. Teşekkürler :)
YanıtlaSil