9 Nisan 2013 Salı

Çok kısa bir süreliğine bir görünüp yok olan bezelyelerin Sultanının zamanını kaçırmadan hemen yayınlamak lazım tarifini :)
Genelde annemden gördüğüm ve bildiğim tarifi geçen sene yayınladığım şekli ile bayıla bayıla yerdik bu sefer farklı bir şekilde deneyip bu halini de pek sevdik.
Sultani Bezelye Kavurmasının tarifi de burada onu da denemenizi tavsiye ederim mutlaka ! 




Ne Lazım ? 
Yarım kg sultani bezelye 
1 tane orta boy domates (çok minik doğrayalım)
1 orta boy kuru soğan (çok minik doğrayalım)
1-2 sap taze sarımsak (çok minik doğrayalım)
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tane küp şeker 
Tuz 
Dereotu 




Hadi Yapalım :)

  • Bezelyeleri aynı fasulye ayıklar gibi (bezelyenin zaten tek tarafında ipi olur) ayıklayıp yıkayalım.
  • Çelik tencereye bezelyeleri,doğranmış domates,sarımsak ve soğanları çiğden koyup üzerinde zeytinyağını gezdirelim.Tuz ve şekerini de ilave edelim.
  • Üzerine 1 kahve fincanı kadar su (bezelyelerde kendi suyunu verecek çünkü) ilave edip karıştıralım,tencerenin kapağını kapatıp en kısık ateşte bezelyeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Bezelyeler yumuşadığında altını kapatıp kendi tenceresinde soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine dereotu ile süsleyerek servis edelim.
Afiyetle ... 

Hamiş : Ben düdüklü tencerede pişirdim 15 dk sonra hazır hale geliyor.

Tagged: , , , , , ,

2 yorum:

  1. Ben de geçen Martha'nın programında gördüm bu şekilde bezelyeyle değişik bir tarif yapıyorlardı. Sende de gördüm ya denerim ben de şimdi. Bu şekilde ayıklanmamış bezelye hiç yememiştim doğrusu.

    YanıtlaSil
  2. Sevalcim;
    Ben bir bu şekli ile bir de yazıda belirttiğim gibi kavurma şeklinde pişirilişini biliyorum ve her ikisi de oldukça lezzetli oluyor.
    Vaayy Martha'da böyle tarifler uyguluyor demek ki aynı cümle içinde hem ben hem Martha pek havalı oldu ! :)
    Tesekkürlerr

    YanıtlaSil