Yemeğini,böreğini,yumurtalısını,kavurmasını mutfağımızdan eksik etmediğimiz,
Bol vitaminli,
Temel Reis'in en sevdiği yemeği,
Kış mevsiminin en bereketlisi,
Ben bu sefer kavurmasını yapıp paylaşmak istedim,İzmir'li bir arkadaşımdan öğrendiğim usulü ile hemde.Sofranıza zeytinyağlı olarak,meze olarak veya salata yapmadığınız zamanlarda farklı bir çeşni olarak koyabilirsiniz.
Ispanak kavurmayı iki şekilde de sofralara koyabiliriz diye (kavurup sarımsaklı yoğurt ile karıştırarak veya sadece üzerine gezdirerek) iki şekli ile fotoğrafladım.
Ne Lazım ?
1 kg ıspanak
Yarım demet yeşil soğan
3 diş sarımsak
Sızma Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı Toz Biber
1 tane küp şeker
Yoğurt
Hadi Yapalım :)
Bol vitaminli,
Temel Reis'in en sevdiği yemeği,
Kış mevsiminin en bereketlisi,
Ben bu sefer kavurmasını yapıp paylaşmak istedim,İzmir'li bir arkadaşımdan öğrendiğim usulü ile hemde.Sofranıza zeytinyağlı olarak,meze olarak veya salata yapmadığınız zamanlarda farklı bir çeşni olarak koyabilirsiniz.
Ispanak kavurmayı iki şekilde de sofralara koyabiliriz diye (kavurup sarımsaklı yoğurt ile karıştırarak veya sadece üzerine gezdirerek) iki şekli ile fotoğrafladım.
Ne Lazım ?
1 kg ıspanak
Yarım demet yeşil soğan
3 diş sarımsak
Sızma Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı Toz Biber
1 tane küp şeker
Yoğurt
Hadi Yapalım :)
- Ispanakları ve yeşil soğanları sirkeli suda biraz beklettikten sonra (tüm yeşillikleri olduğu gibi) akan suyun altında iyice yıkayalım ve parmak kalınlığında doğrayalım.
- Sızma Zeytinyağı koyup çok az kızdırdığımız tencereye önce doğranmış yeşil soğanları koyalım 1 dk kadar tencerede çevirelim.
- Üzerine ıspanakları ekleyip birlikte 5 dk kadar karıştırarak kavuralım.
- Üzerine tuz,kırmızı toz biber ve küp şekeri de koyup (kekremsi tadını tamamen alacak) karıştıralım ve kapağını kapatıp 10 dk kadar birlikte pişirelim.(Ispanakları çok kavurup öldürmeyeceğiz)
- 10 dk sonra altını kapatıp iri dövülmüş sarımsakları üzerine atıp kapağını tekrar kapatıp soğumaya bırakalım.
- İyice soğuduktan sonra tencereden alıp büyük bir süzgece koyalım ve ıspanağın piştikten sonraki o suyunu süzelim (ben o süzdüğüm suyunu atmıyorum,süzme mercimek çorbasında kullanıyorum)
- Servis tabağına alıp ister yoğurtla karıştırıp,ister sadece üzerinde gezdirip sunumunu yapalım.
Afiyet ve Bol Vitaminle ...
0 yorum:
Yorum Gönder