20 Aralık 2012 Perşembe

Çok'ları içinde bulunduran bir tarif;

Çok hafif;
Çok kolay,
Çok lezzetli,
Çok sütlü,
Çok süslemeye müsait,
Çok soslarla farklı hale getirilebilecek,
Çok kısa sürede hazır olabilecek,
Çok sevilen :)



Süslemede bize yardımcı olan sevimli kar kürem canım kardeşimin minik yılbaşı süprizi :)
 En sevdiğim cicilerimden biri ...

Ne Lazım ?
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
1 litre süt 
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
10 tane Eti Kakaolu Pötibör Bisküvi

Hadi Yapalım :)
  • Tencereye süt,irmik ve şekeri koyup çırma aleti ile iyice çırpalım ve orta ateşte pişirmeye başlayalım.
  • Tenceredeki karışım iyice koyulaştığında içine tereyağı veya margarini ve vanilyayı ekleyip 2 dk kadar daha karıştırıp kısık ateşte pişirelim.
  • Islattığımız kalıp veya borcama önce un haline getirdiğimiz bisküvileri,onların üzerine de muhallebiyi döküp önce oda ısısında soğutup sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.
  • İyice soğumuş olan tatlımızı kalıbından kullanacağımız servis tabağına ters bir şekilde çıkararak servis edelim.
Afiyet şeker olsun :)

Hamiş :) Kakaolu bisküvi ile renklendirip,süslediğim tatlıyı siz de istediğiniz herşeyle yapabilirsiniz,birkaç öneri benden olsun ; çikolata sos,böğürtlen sos,çeşitli reçeller,dondurma,pasta süsleme malzemeleri gibi ...




Tagged: , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder