Patlıcan sevenler için tadı damağımda kaldı cümlesini akıllardan geçirtecek lezzetli bir tarif...
Ne Lazım ?
Beğendi İçin
5 adet patlıcan (çatalla delikler açıp közlenecek)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Kıymalı Harç İçin
500 gr kıyma
4 tane yeşil biber (ince kıyılmış)
2 tane domates(ince kıyılmış)
2 tane kuru soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık su
Tuz
Karabiber
Kekik-Defne Yaprağı
Hadi Yapalım :)
1)Közlenmiş patlıcanları soğutup kabuklarını soyalım iri iri doğrayalım ve bir tencerede erittiğimiz tereyağına ekleyip karıştıralım.
2)Patlıcanlara unu ilave edip karıştırmaya devam edelim (bu sırada közlenmiş patlıcanlar yavaş yavaş püre kıvamına gelecek),süt,tuz,karabiber ve sarımsakları da ilave edip sütünü yedirene kadar karıştırarak pişirelim ve altını kapatalım.
3)Ayrı bir tencereye tereyağını koyup soğan ve sarımsaklar saydamlaştıktan sonra kıyma,yeşil biber ve domatesini de ekleyip birlikte pişirelim.Son olarak salçalarını,baharat ve tuzunu ekleyip ılık suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
4)Kıymalı harcımız suyunu çektikten sonra servis tabağına beğendi altta kıyma üstte olacak şekilde koyalım.
Afiyet Olsun
Ne Lazım ?
Beğendi İçin
5 adet patlıcan (çatalla delikler açıp közlenecek)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Kıymalı Harç İçin
500 gr kıyma
4 tane yeşil biber (ince kıyılmış)
2 tane domates(ince kıyılmış)
2 tane kuru soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık su
Tuz
Karabiber
Kekik-Defne Yaprağı
Hadi Yapalım :)
1)Közlenmiş patlıcanları soğutup kabuklarını soyalım iri iri doğrayalım ve bir tencerede erittiğimiz tereyağına ekleyip karıştıralım.
2)Patlıcanlara unu ilave edip karıştırmaya devam edelim (bu sırada közlenmiş patlıcanlar yavaş yavaş püre kıvamına gelecek),süt,tuz,karabiber ve sarımsakları da ilave edip sütünü yedirene kadar karıştırarak pişirelim ve altını kapatalım.
3)Ayrı bir tencereye tereyağını koyup soğan ve sarımsaklar saydamlaştıktan sonra kıyma,yeşil biber ve domatesini de ekleyip birlikte pişirelim.Son olarak salçalarını,baharat ve tuzunu ekleyip ılık suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
4)Kıymalı harcımız suyunu çektikten sonra servis tabağına beğendi altta kıyma üstte olacak şekilde koyalım.
Afiyet Olsun
bayılırım bir antepli olarak ellerinize sağlık
YanıtlaSilAli nazik denedim ama begendi halinde hic yapmadim.Guzel fikir gercekten.Muhakkak deneyecegim..Ellerinize saglik..Blogunuz cok cok sirin..
YanıtlaSilSevgiler
Merhabalar :)
YanıtlaSilBir Antepli'den bu yorumu almak ne mutlu bana :)
Teşekkür ederim,sevgiler
Sevgili BitterMutfakta (Ne tatlı bir isim bu böyle)
YanıtlaSilGüzel yorumun için çok teşekkür ederim,denediğinde ise tekrar yorumunu merakla bekliyorum.
Teşekkürler,Sevgiler
Benim ve eşimin çok sevdiği bir yemektir. Şimdiye kadar hep restoranda yemiştik. Sayenizde evde yapmaya cesaret edeceğim. Umarım sizin yaptığınıza benzetebilirim :))
YanıtlaSilYeliz KOÇ
Sevgili Yeliz Merhabalar;
YanıtlaSilİşte budur ! Endinin Mutfağı takipçileri her yemeği yapabilir :)Şimdiden ellerine sağlık eminim çok lezzetli olacak...
Sevgiler