16 Ekim 2012 Salı

Palamutun tam zamanı iken bolca tüketmekte fayda var :) Bu balık bolluğunu kaçırmamak için ben evde haftada en az 2 kez yapmaya çalışıyorum,buğlaması,tavası,ızgarası hepsi ayrı lezzetli olurken hem çok kolay hemde faydalı.
Yanına bir de bol roka ve kırmızı soğan salatası ile muhteşem bir akşam yemeği :)

Bu arada evde balık kızarttıktan sonra çok kokuyor diye düşünenlere daha önce yazdığım bir postta ayrıca yardımcı olacaktır,evdeki tüm kötü kokuları giderebilmek için bu formülü denerseniz o kokulardan eser kalmayacak emin olabilirsiniz.


Ne Lazım ? (2 kişilik)

2 tane palamut (ayıklatıp tekerlek şeklinde kestirilmiş)
1 kase un
Tuz
Sıvı Yağ 



Hadi Yapalım :)
Palamutları iyice yıkayıp süzdükten sonra una bulayalım ve unlarını silkeledikten sonra kızdırdığımız tavaya atıp arkalı önlü kızartalım.
Kızaran palamutları havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alıp roka ve soğan salatası ile birlikte servis edelim.

Soğan Salatası :)
İnce ince ay şeklinde doğradığımız soğanları tuzlu suda biraz bekletip,suyunu iyice elimizle sıkıp servis tabağına alalım.Üzerine sumak,limon ve zeytinyağı gezdirip balığımızın yanında servis edelim.



Tagged: , , , , , , , ,

5 yorum:

  1. ellerine sağlık nefiss görünüyor arkadaşım, ben de bayılırım palamuta..mevsiminde her şey bir başka güzel oluyorrr...

    YanıtlaSil
  2. Sevalcim Merhabalar ;
    Tesekkür ederim bol balık yiyelim tam da mevsiminde bencede.Eminim sende çok güzel yapıyorsundur.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bayılırım palamut tavaya..
    http://zoomlabakalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Oğuz Bey ;
    Tesekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba , siteniz çok orjinal tebrik ederim , izin verirseniz bende her gün için ayrı indirimli ürünler sunduğumuz www.buguneozel.pro alışveriş sitemizi tavsiye etmek isterim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil