31 Ekim 2012 Çarşamba

Kayınvalidemin tarifi ile parmakları yedirecek ve aynı zamanda pratik tarifi ile kolayca yapabileceğiniz bir ana yemek ...





Ne Lazım ?
1 tane kuzu kol (parçalara ayrılmış)
Tuz 
Karabiber
Defne Yaprağı
Fırın Poşeti 






Hadi Yapalım :)
1)Parçalara ayrılmış kuzu kolları geniş bir kaba alıp tuz ve karabiberini üzerini döküp masaj yapar gibi iyice yedirelim.
2)Bu sırada fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım.Kuzu kolları eşit miktarlarda olacak şekilde fırın poşetlerine koyup,poşetleri bir çatal yardımı ile birkaç yerinden delelim.
3)Önceden ısıttığımız fırına koyup her poşete birkaç tane olacak şekilde defne yapraklarını da yerleştirip, fırının ısısını 190-200 derece arasına getirelim, yaklaşık 2 saat pişirelim.
4)Etler kemikten kolayca ayrıldığında tandırımız hazır hale gelmiş olacaktır.
5)Yanına pilav veya haşlanmış sebzelerle servis edip afiyetle yiyelim.

Tagged: , , , , , , ,

2 yorum:

  1. ÇAlışan biri olarak evde yemek yapmaya pek fırsatım olmuyor. Ama sanırım dayanamayıp bu tandır tarifinizi deneyeceğim.Nefis görünüyor. Tebrikler.
    Defne....

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Defne Merhabalar;
    Dayanamayıp bütün tabağı da bitireceksin emin ol :)
    Tesekkür ederim,sevgiler

    YanıtlaSil