Günaydın Endinin Mutfağının Dostları :)
Bugun sizlerle paylaşacağım tarif Mutfak Sanatları Akademisi Çin Yemekleri kursunda öğrendiğim ve çok severek yaptığım bir tarif. Mutfak ile ilgili iseniz ve nerede en iyi öğrenebilirim diyorsanız,MSA bunun için en eğitmenleri,malzeme kalitesi,müthiş ortamı ile MSA bunun için en doğru adres diye düşünüyorum.
Ne Lazım ?
2 tane yufka
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık yeşil biber
2 diş sarmısak
1 paket soya filizi
4 dal yeşil soğan
2 kaşık toz zencefil (varsa taze zencefil rendesi)
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı susam yağı (tüm marketlerde satılıyor yoksa sızma zeytinyağı da olur)
1 tatlı kaşığı erik sosu veya istiridye sos (Amoy markası ile tüm marketlerde satılıyor)
Hamiş : Malzeme listesinin kabarık olması gözünüzü korkutmasın oldukça kolay bir yapımı var.
Hamiş 2 : Bu tarif vejeteryan etsiz börek şeklidir,dilerseniz tavuk ekleyebilirsiniz.
Hadi Yapalım :)
1) Bütün sebzeleri jülyen (ince uzun şeritler halinde)keselim.
2) Derin bir tavayı ISITIP yağı ekleyelim,soğan,sarımsak ve zencefili soteleyelim.
3)Jülyen doğradığımız sebzeleri soya filizi hariç ekleyip 2 dk soteleleyelim.
4) Tuz,karabiber,şeker,soya sos,erik veya istiridye sos ilave edip 2 dk daha sote ettikten sonra soya filizini ekleyelim.
5) 1 dk daha soteleyip başka bir tavaya alıp soğutalım.(Sebzeleri tavanın ısısı ile pişip yumuşamasını önlemeliyiz çünkü Çin Yemeğinin en büyük özelliği sebzelerin diri olmasıdır)
6)Yufkalarımızı istediğimiz büyüklüğe sigara böreği yapacak gibi 6 veya 12 parçaya bölelim.
7) Malzemeleri yufkalara doldurup süt ile kapatalım.
8) Kızgın ve bol yağda kızartalım.
9)Acı sos ve soya sos ile servis edelim.
Hamiş : Kızartma ile ilgili bir püf noktası; böreğimizin alt ve üst kısımlarını pişirmek için yağda çevirirken mutlaka sağ ve sol iki yanını da kızartalım.Hem görünüş ve hem de lezzetinde farklılık hissedeceksiniz.Bu bilgi için ise çok sevdiğim abim ve çevresinde gurme olarak bilinen Ali Birol Demircioğlu'na tesekkur ederim.Kendisinin o muhteşem tariflerine de yer vereceğim.
Farklı lezzetlerle tanışmak için güzel bir başlangıç olsun :)
Bugun sizlerle paylaşacağım tarif Mutfak Sanatları Akademisi Çin Yemekleri kursunda öğrendiğim ve çok severek yaptığım bir tarif. Mutfak ile ilgili iseniz ve nerede en iyi öğrenebilirim diyorsanız,MSA bunun için en eğitmenleri,malzeme kalitesi,müthiş ortamı ile MSA bunun için en doğru adres diye düşünüyorum.
Ne Lazım ?
2 tane yufka
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık yeşil biber
2 diş sarmısak
1 paket soya filizi
4 dal yeşil soğan
2 kaşık toz zencefil (varsa taze zencefil rendesi)
1 tatlı kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı susam yağı (tüm marketlerde satılıyor yoksa sızma zeytinyağı da olur)
1 tatlı kaşığı erik sosu veya istiridye sos (Amoy markası ile tüm marketlerde satılıyor)
Hamiş : Malzeme listesinin kabarık olması gözünüzü korkutmasın oldukça kolay bir yapımı var.
Hamiş 2 : Bu tarif vejeteryan etsiz börek şeklidir,dilerseniz tavuk ekleyebilirsiniz.
Hadi Yapalım :)
1) Bütün sebzeleri jülyen (ince uzun şeritler halinde)keselim.
2) Derin bir tavayı ISITIP yağı ekleyelim,soğan,sarımsak ve zencefili soteleyelim.
3)Jülyen doğradığımız sebzeleri soya filizi hariç ekleyip 2 dk soteleleyelim.
4) Tuz,karabiber,şeker,soya sos,erik veya istiridye sos ilave edip 2 dk daha sote ettikten sonra soya filizini ekleyelim.
5) 1 dk daha soteleyip başka bir tavaya alıp soğutalım.(Sebzeleri tavanın ısısı ile pişip yumuşamasını önlemeliyiz çünkü Çin Yemeğinin en büyük özelliği sebzelerin diri olmasıdır)
6)Yufkalarımızı istediğimiz büyüklüğe sigara böreği yapacak gibi 6 veya 12 parçaya bölelim.
7) Malzemeleri yufkalara doldurup süt ile kapatalım.
8) Kızgın ve bol yağda kızartalım.
9)Acı sos ve soya sos ile servis edelim.
Hamiş : Kızartma ile ilgili bir püf noktası; böreğimizin alt ve üst kısımlarını pişirmek için yağda çevirirken mutlaka sağ ve sol iki yanını da kızartalım.Hem görünüş ve hem de lezzetinde farklılık hissedeceksiniz.Bu bilgi için ise çok sevdiğim abim ve çevresinde gurme olarak bilinen Ali Birol Demircioğlu'na tesekkur ederim.Kendisinin o muhteşem tariflerine de yer vereceğim.
Farklı lezzetlerle tanışmak için güzel bir başlangıç olsun :)
Bu nasıl bir fotoğraf, nasıl bir sunum böyle?Bayılırım böyle rengaren bol sebzeli şeylere!
YanıtlaSilEline ve becerine sağlık (Açılay gibi oldu ama idare et:))
Canım cok sagol:)Mutlaka denemelisin görüntüsü ile birlikte tadı da harika oluyor.
YanıtlaSilYorumuna sağlık :):)
Uzakdoğu Mutfağna bayılırım,bu tarifinizi paylaşmanıza ne kadar sevindim bilemezsiniz. Mutlaka yapacağım.
YanıtlaSilTayland'da buna benzer bir börek yapıyorlardı. Ama içine pirinç eriştesi bir miktar sebze ve kişniş koyuyorlardı. Kızartıp yanında tatlı sos ile servis yapıyorlardı.
O da oldukça lezzetliydi, tarifi bulabilirsem sizinle paylaşacağım.
Sevgiler,
Uzakdoğu Mutfağı sevenler klubune hoşgeldiniz:)Bahsettiğiniz börek tarifini denemek isterim merak ettim.
YanıtlaSilSevgilerimle
Yazılarınızı gityat.com ' da paylaşabilir, kendi kanalınızı oluşturabilirsiniz. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.
YanıtlaSil