12 Nisan 2012 Perşembe

Ne Lazım ? (1 orta boy tepsi börek için)
1 yumurta (hamur için)
1 yumurta sarısı sulandırılacak (üzeri için)
4 bardak elenmiş un
Su
Tuz

Hamiş : Su miktarımızı hamurumuzun yumuşaklığına göre yoğurdukça karar vereceğiz.Hamurumuz çok yumuşak olmamalı.




İç Harcı  (İsteğe bağlı olarak değiştirebilirsiniz )
Peynir
Maydanoz

Hadi Yapalım :)

Önce unu derin bir kaba koyup ortasını çukur yapalım,çukura yumurtayı kırıp tuzu ekleyelim,suyunu azar azar katarak yoğuralım. Yoğurduğumuz hamurun üzerini kuru bir bezle kapatarak 30 dk.beklemeye alalım. Sonra avuç içi büyüklüğünde bezelere kopararak,merdane yardımı ile yuvarlak kalın olmayacak hamurlar açalım. Açtığımız hamurları ortadan ikiye kesip ,uzun kısımlarına yaptığımız peynirli harçtan koyup uzun rulolar elde edip gül böreği şekli verelim. (İsteğe göre tepsiye koyarken şekline siz nasıl isterseniz öyle şekil vererek kol böreği şekli de verilebilir.) Böreklerimizi yağladığımız fırın tepsisine alıp,sulandırdığımız yumurtadan sürüp 180 derece ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirelim. Fırını kapattıktan sonra böreklerimizin üzerine elimizle biraz su serpiştirip,üzerlerine bir bez örtelim yumuşak kalmasını sağlayalım.

Keyifle...

Tagged: , , , , , ,

2 yorum: