En sevdiğim tatlılardan birini uzun zamandır denemek istiyordum,sonuç oldukça başarılıydı.
Ne Lazım ?
150 gr yaş kadayıf
100 gr tuzsuz dil peyniri
1 çorba kaşığı sulandırılmış pekmez
2 çorba kaşığı tereyağı
Yuvarlak küçük fırın kabı
Şerbet İçin
1 bardak su
1 bardak şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini Süslemek İçin
Fındık
Fıstık
Ne Lazım ?
150 gr yaş kadayıf
100 gr tuzsuz dil peyniri
1 çorba kaşığı sulandırılmış pekmez
2 çorba kaşığı tereyağı
Yuvarlak küçük fırın kabı
Şerbet İçin
1 bardak su
1 bardak şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini Süslemek İçin
Fındık
Fıstık
Hadi Yapalım :)
1)Fırın kabımızı tereyağı ile yağlayalım.Kalan tereyağı ,sulandırılmış pekmez (1 çorba kaşığı pekmezi 1 çorba kaşığı ılık su ile sulandıralım) ve elimizle ayırıp kırdığımız kadayıflarımızı derin bir kapta iyice birbirine geçmesini sağlayarak tabiri caizse yoğuralım.
2)Fırın kabının tabanına kadayıfımızın yarısını iyice sıkıştırarak bir taban oluşturalım.Oluşturduğumuz taban üzerine dil peynirini ince şeritler halinde ayırarak eşit miktarda dizelim.
3)Kalan kadayıfımızıda dil peynirlerinin üzerine iyice sıkıştırarak kapatalım.
4)Bu sırada şerbetimiz için şeker ve suyu kaynatalım,kaynamaya başladığında limonunu da ilave edip 10 dk daha kaynatıp beklemeye alalım.
5)180-200 derecede fırının alt ve üst kısmını da çalıştırarak künefemizi pişirelim.(Ben önce en alt kısımda altını sonra da üst kısma alarak üstünü pişirdim.)
6)Pişen sıcak künefemizi fırından çıkarıp ılık şerbetini eşit miktarlarda dökelim.Üzerini fındık veya fıstık ile süsleyip sıcak sıcak servis edelim
Afiyet şeker olsun :)
Hamiş : Bu tarifi ocak kullanarak pişirebilirsiniz fakat alt kısmı piştiğinde (başka bir tabak yardımı ile veya aynı fırın kabından bir tane daha varsa daha iyi olur tabi ki ) alt üst ederek her iki tarafını pişirebilirsiniz.
Hamiş 2 : Bu tariften fotografta gördüğünüz ölçü büyüklüğünde 1 tane künefe çıkıyor tarifteki malzemeleri arttırarak yapabilirsiniz.
Hamiş 3 : Eğer yapıp bir süre sonra pişirmek isterseniz hazırlayıp fırın kabında buzdolabında bekleterek bekletebilirsiniz.
çok güzel görünüyor, elinize sağlık :)
YanıtlaSilTesekkur ederim:)
YanıtlaSilSevgiler
Çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilhımmm severim bunu ben:)
YanıtlaSilTesekkur ederim:)
YanıtlaSilSevgiler
bende çok severim :) yorumunuz için tesekkurler
YanıtlaSilSevgiler