Elma ve hamur birbirine ne çok yakışır hele ki iç malzemeyi yaparken rendelenmiş elmaları hafifçe tarçınla birlikte kavururken eve dağılan o koku hep huzur verir bana :)
Bu tarifin duygusu ''huzur'' olsun o halde !
Bu tarifin duygusu ''huzur'' olsun o halde !
Ne Lazım ?
Tart Hamuru İçin
1 su bardağı toz şeker
2 tane yumurta
3 çorba kaşığı kadar tereyağı
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İç Malzemesi İçin
4 tane rendelenmiş elma
1 tatlı kaşığı tarçın veya 1 çubuk tarçın
1 çay bardağı ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
Hadi Yapalım :)
- Öncelikle tart hamurumuzu hazırlamak için yumurta,toz şeker,tereyağını bir çatal yardımı ile birbirine karıştırıp ezelim.
- Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Kabartma tozu ve vanilyasını da ekleyip üzerini streç folyo ile kapatıp buzdolabında 20 dk kadar dinlendirelim.
- Hamurumuz dinlenirken yanmaz bir tavada rendelenmiş elma,toz şeker,tarçın (eğer çubuk tarçın kullanıyorsak içine atıp elmalar yumuşayınca alalım) ve cevizi çok öldürmeden pişirelim.
- Dinlenen hamurumuzu dolaptan alıp bir yumruk kadarını kenara ayırıp margarin ile yağlanmış kabımızın tabanına yayalım.Pişen elmalarımızı tabanın üzerine yayıp ayırdığımız hamuru ister elimizle uzun şeritler hazırlayarak ister bir merdane yardımı ile açıp bıçakla keserek şeritler oluşturalım ve tartın üzerini kafes şeklinde süsleyelim.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip isteğinize göre soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
Huzur ve Afiyetle ....
0 yorum:
Yorum Gönder