14 Mayıs 2013 Salı

En sevdiğim mutfaklardan biri olan Uzakdoğu Mutfağı'na dair bolca tarif paylaşıp,denemeyi seven biri olarak bu kez dünyadaki tabiri ile Spring Rolls, bana göre ise Çin Böreği olan bu muhteşem lezzeti karidesle uyguladım bu kez.
İyi ki denemişim koca tabaktan bir tane bile kalmazken bir daha ne zaman yaparsın diye işi garantiye alanlar çoğunluktaydı masada :)
Daha önce de paylaştığım bir diğer Spring Rolls Tarifi ise burada ...




Ne Lazım ? 
4 tane yufka 
1 paket soya filizi
1 tane havuç
1 tane kabak
1 tane dolmalık biber 
1 paket İglo Gurme Karides 
1 tane orta boy kuru soğan
1 tane kırmızı biber 
2 çorba kaşığı soya sosu 
1 çorba kaşığı susam yağı (yoksa sızma zeytinyağı kullanılabilir)
2 diş sarımsak
Karabiber-Zencefil 



Hadi Yapalım :)

  • İlk olarak ısınmış tavaya susam yağını döküp ince doğranmış sarımsakları kokusu çıkana kadar pişirelim üzerine karidesleri ekleyip 10 dk kadar pişirdikten sonra karidesleri bir kenara alalım.
  • Yağlı tavaya sırasıyla havuç,kuru soğan,yeşil biber,kırmızı biber ve kabakları ekleyip üzerine soya sosu,karabiber,zencefil rendesi-tozu,en son olarakta soya filizini ekleyip sebzeleri öldürmeden diri bir şekilde kalana kadar yaklaşık 6-8 dk arası pişirelim.
  • Sıcakken kenarda duran karidesleri de ilave edip ocağın altını kapatıp kenara alalım.
  • 4 eşit parçaya kestiğimiz yufkaların içine aynı sigara böreği yapar gibi karidesli harçtan doldurup saralım.
  • Sarma işlemi bittikten sonra iyice ısıttığımız geniş ve derin bir kızartma kabında yine iyice kızdırılmış sıvı yağda sürekli çevirerek böreklerin her yanını kızartalım.
  • Sıcak servis etmeye özen gösterirken yanında bir kaseye birkaç kaşık soya sosu içine rendelenmiş sarımsak ile sunabiliriz.
Lezzetle .... 

Tagged: , , , , , , , ,

2 yorum:

  1. hıc yapmadığım bır borek ama deneyeceğım elıne sağlık yanlız susam yağını nereden bulabılırız merak ettım

    YanıtlaSil
  2. Selmacım Merhabalar ;
    Dene cidden mutlaka :) Susam Yağı Migros ve Metro Marketlerde bir de Kipa da bulunuyor canım.
    Denedikten sonraki yorumunu da merakla bekliyorum ...
    Sevgiler

    YanıtlaSil