15 Kasım 2012 Perşembe

Tarifin başlığı bir tuhaf oldu biliyorum ama bu salataya başka bir isim koyamadım :) Semizotunun yapraklarını ayıklayarak yaptığımız yoğurtlu salatalarının lezzeti çok ayrı olurken saplarını atmak pek işime gelmedi doğrusu...Bunları da değerlendirmek gerekir diye düşünürken bu tarif çıkıverdi ortaya ve oldukça lezzetli oldu.Üstelik öyle kolay ki...Ayrıca semizotunu yaprakları ile bir tarif yaptıktan sonra saplarını ayıklayıp saklarsanız birkaç gün bu tazeliğini korur aynı gün yapmak zorunda kalmaz,başka bir gün sofranıza bu tarifle farklı bir lezzet koyabilirsiniz.





Ne Lazım ?
Semizotunun Sapları (yıkanmış,ayıklanmış)
1 kutu ton balığı
Sızma Zeytinyağı
Limon
Tuz 

Hadi Yapalım :)

Yıkanmış,ayıklanmış semizotu saplarını eşit ölçülerde kırıp servis tabağına alalım.Ton balığını kutusundan alıp yağını süzdürüp bu sapların üzerine koyalım.İstediğimiz kadar sızma yağ,limon ve tuz ile sosyalıp bu çıtır çıtır lezzeti  afiyetle yiyelim.


Tagged: , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder