8 Kasım 2012 Perşembe

Soğuk günlerin sofralarımızda vazgeçilmez çorbası tarhana...Birçok şehirde farklılıklar göstererek yıllardır mutfaklarımızda bulunan bu tat yanına bir de kıvamı ve lezzeti doğru tutturulmuş turşu ile ne de lezzetli olur.Benim tarifim yoğurt,biber salçası,un,soğan ile yapılan toz tarhana ile yapılıyor.

Ne Lazım?
5 yemek kaşığı toz tarhana
1 litre su (5 su bardağı)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz 

Hadi Yapalım :)
1)Toz tarhanayı 1 su bardağı su ile iyice karıştırıp sulandıralım.
2)Tencerede tereyağını eritip rendelenmiş sarımsakları biraz pişirelim.Domates ve biber salçasını da ilave edip birlikte kavuralım.
3)Salçalar iyice piştikten sonra kalan suyunu ilave edip sürekli karıştırarak kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun :)

Hamiş:Çok tercih etmesekte bazen vakit darlığından hazır çorba yaparız.Hazır tarhana çorbası yaparken paketteki tarifi uygulamadan önce tereyağında sarımsak ve çok az salça kavurup hazır çorba karışımını ve suyunu ilave edip öyle pişirelim.Lezzeti çok daha farklı ve ev yapımı tarhana çorbasına çok yakın olacak emin olabilirsiniz.


Tagged: , ,

7 yorum:

  1. Ben de aynen bu tarifteki gibi yapıyorum tarhanayı, birebir aynı :) Bence çok lezzetli oluyor, eşim tarhana sevmem diyordu ama benim yaptığımı severek yiyor :) Ben de blogda yazıcaktım düzgün bir foto çekemedim diye erteleyip duruyorum :))Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Soğuk kış aylarında vaz geçilmez tat!

    YanıtlaSil
  3. elleirne sağlık canım ben de çook severim tarhanayı annem her kış yapıp getirir bana da..Biz şöyle yapıyoruz tarhanayı:
    2 kaşık sıvı yağda istersek salça kavuruyoruz ya da salça olmadan direk olarak toz tarhanayı koyup birkaç dakika kavuruyoruz ardından soğuk su ekliyoruz(muhakak soğuk olmalı su topak olmamaıs için) kaynayana kadar karıştırıyoruz.çok da güzel oluyorr..kokusu burnuma geldi ben de mi yapsam ne hem çok pratik hem de lezzetli kış aylarının vazgeçilmezi...

    YanıtlaSil
  4. Hem çok vitaminli, hemde kısıtlı zamanlarda kurtarıcıdır tarhana. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. öZGECİM Merhabalar ;
    Canım sen yapıyorsan mutlaka çok lezzetlidir :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Ela Merhabalar ;
    Tarhana gerçekten yıllardır günümüze kadar gelmiş muhtelem bir lezzet bence de ...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Sevalcim Merhaba ;
    Canım herkesin farklı bir yöntemi var pişirmek için eminim annenin elinden lezzetine doyum olmuyordur :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil