Mutfakta en sevdiğim kokulardan biri yeni pişmekte olan kek kokusudur ... Mis gibi kokar bir anda mutfağa tuhaf bir sıcaklık verir bana göre.Bir de mutfak masasının üzerine süslü tabaklarıma koyup servis ettim mi benden mutlusu olmaz.Kek birçok malzeme ile çeşnilendirildiği için aslında tamamen bizim damak tadımız ve hayal gücümüzle şekillenebilecek bir tarif olması ile de kendini sevdiren tariflerden biri ...
Hamiş: Fotoğraftaki minik arsız kedi :) her gün mutfak pencereme gelip ne pişmiş diye bakar ve mutlaka nasiplenir Endinin Mutfağında pişenlerden ...
Ne Lazım ?
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Hadi Yapalım :)
1)Şeker,yumurta ve vanilyayı köpük olana kadar iyice çırpalım ve diğer kek malzemelerini (un,kabartma tozunu mutlaka bir süzgeç yardımı ile eleyerek) içine ekleyip birbirine karıştıralım.
2)Kek kalıbını ister margarin ister sıvı yağ ile yağlayıp üzerine biraz un serptikten sonra (kekin yapışmasını önler) kek karışımımızı dökelim.
3)180 derece ısınmış fırında arada bir kürdan ile kontrol ederek pişirelim.
4)Piştikten sonra fırından alıp iyice soğumasını bekleyip daha sonra ters çevirerek servis tabağımıza alıp dilimleyelim.
Afiyet Olsun ...
Hamiş: Fotoğraftaki minik arsız kedi :) her gün mutfak pencereme gelip ne pişmiş diye bakar ve mutlaka nasiplenir Endinin Mutfağında pişenlerden ...
Ne Lazım ?
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Hadi Yapalım :)
1)Şeker,yumurta ve vanilyayı köpük olana kadar iyice çırpalım ve diğer kek malzemelerini (un,kabartma tozunu mutlaka bir süzgeç yardımı ile eleyerek) içine ekleyip birbirine karıştıralım.
2)Kek kalıbını ister margarin ister sıvı yağ ile yağlayıp üzerine biraz un serptikten sonra (kekin yapışmasını önler) kek karışımımızı dökelim.
3)180 derece ısınmış fırında arada bir kürdan ile kontrol ederek pişirelim.
4)Piştikten sonra fırından alıp iyice soğumasını bekleyip daha sonra ters çevirerek servis tabağımıza alıp dilimleyelim.
Afiyet Olsun ...
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Şeker hamurundan yaptığınız havuçlara bayıldım...
YanıtlaSilEn sevdiğim kektir diyebilirim.Pişer ve bir iki gün bile dayanmaz hemen bitiririz:)Ellerinize sağlık çok güzel kabarmış.Minik havuçlarda sanırım şeker hamurundan.Çok hoş görünüyor.
YanıtlaSilsevgiler
Sevgili Emel Merhabalar;
YanıtlaSilGüzel yorumun için çok çok teşekkür ederim :)
Sevgiler
Bitter Mutfakta Merhabalar Canım :)
YanıtlaSilBizde de aynı şekilde çoktan bitti bile,gerçekten lezzetli oluyor.
Tesekkür ederim,sevgiler
ennn sevdıgım kek.. ama evde benden baska seven olmadıgından yapamam sık sık :(
YanıtlaSilEvrimcim Merhabalar,
YanıtlaSilÖlcülerin yarısını kulanarak daha kücük bir kek yapabilirsin belki de :)
Sevgilerimle
Vay canına , fotoğraf muhteşem , kedi detayıyla yakalamanız süper olmuş.
YanıtlaSilTarifinizi en yakın zamanda deneyeceğim,ellerinize sağlık :)
Sevgiler