Evde sucuk yapma fikri nasıl olur acaba ?
Zor olur heralde gibi düşünceler sebebi ile hep uzak durduğum fakat bir yandan da çok merak ettiğim bir konuydu.Beslenme alışkanlıklarımız sebebi ile (biraz fazla boğazına düşkün iki kişilik ailemizde) özellikle pazar kahvaltılarında uzak duramadığımız yiyeceklerden biri olan sucuğu kayınvalidemin evde kendi yaptığını öğrendiğimden beri kadıncağızın beyninin etini yedim durdum. Önce kendi yaptığı sucuktan ikram etti bayıldık :) sonra da birlikte bu fotoğraflardaki sucukları yaptık.
Hamiş 1:Sucuğu aşağıda tarifini verdiğim şekilde yapıp 1 gün dondurucuda tuttuktan sonra ertesi gün kullanabilirsiniz.
Hamiş 2 :Baharat miktarını damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Hamiş 3 :Ayrıca sucuğu dondurucudan çıkardıktan sonra (tamamen kıymadan yapıldığı ve katkı maddesi olmadığından) henüz sert durumda iken kesmenizi tavsiye ederim.
İnanın tadı çok lezzetli oluyor,katkı maddesi olmadığını bilip rahat rahat yiyor olmanız ise ayrıca mutluluk kaynağı :) Ayrıca biraz vakit ayırırsanız öyle çok zor bir yapılışı da yok.(Fotoğraflı anlatımdan sonra sizde ne kadar rahatlıkla yapabileceğinizi anlayacaksınız zaten :))
Ne Lazım ?
2 kg iyi çekilmiş dana kıyma
500 gr iyi çekilmiş kuzu kıyma
1 kase kırmızı toz biber
1 kase kimyon
1 kase karabiber
1 kase pulbiber
1 kase yenibahar
200 gr sarımsak (rondoda çekilmiş)
Yarım kase tuz
Hadi Yapalım :)
Kıyma ve tüm baharatları,sarımsağı birbirine karıştırıp 20-25 dk kadar iyice yoğuralım.Yoğurduğumuz kıymamızı geniş bir kaba alıp üzerini sıkıca folyo ile kapatıp 1 gün boyunca buzdolabında dinlendirelim.1 gün sonra folyolara rulo şekil vererek sarıp buzluğumuza atalım.Yemek istediğimiz kadarını çıkarıp dilediğimiz gibi kullanalım :)
Afiyetle ...
Zor olur heralde gibi düşünceler sebebi ile hep uzak durduğum fakat bir yandan da çok merak ettiğim bir konuydu.Beslenme alışkanlıklarımız sebebi ile (biraz fazla boğazına düşkün iki kişilik ailemizde) özellikle pazar kahvaltılarında uzak duramadığımız yiyeceklerden biri olan sucuğu kayınvalidemin evde kendi yaptığını öğrendiğimden beri kadıncağızın beyninin etini yedim durdum. Önce kendi yaptığı sucuktan ikram etti bayıldık :) sonra da birlikte bu fotoğraflardaki sucukları yaptık.
Hamiş 1:Sucuğu aşağıda tarifini verdiğim şekilde yapıp 1 gün dondurucuda tuttuktan sonra ertesi gün kullanabilirsiniz.
Hamiş 2 :Baharat miktarını damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Hamiş 3 :Ayrıca sucuğu dondurucudan çıkardıktan sonra (tamamen kıymadan yapıldığı ve katkı maddesi olmadığından) henüz sert durumda iken kesmenizi tavsiye ederim.

İnanın tadı çok lezzetli oluyor,katkı maddesi olmadığını bilip rahat rahat yiyor olmanız ise ayrıca mutluluk kaynağı :) Ayrıca biraz vakit ayırırsanız öyle çok zor bir yapılışı da yok.(Fotoğraflı anlatımdan sonra sizde ne kadar rahatlıkla yapabileceğinizi anlayacaksınız zaten :))
Ne Lazım ?
2 kg iyi çekilmiş dana kıyma
500 gr iyi çekilmiş kuzu kıyma
1 kase kırmızı toz biber
1 kase kimyon
1 kase karabiber
1 kase pulbiber
1 kase yenibahar
200 gr sarımsak (rondoda çekilmiş)
Yarım kase tuz
Hadi Yapalım :)
Kıyma ve tüm baharatları,sarımsağı birbirine karıştırıp 20-25 dk kadar iyice yoğuralım.Yoğurduğumuz kıymamızı geniş bir kaba alıp üzerini sıkıca folyo ile kapatıp 1 gün boyunca buzdolabında dinlendirelim.1 gün sonra folyolara rulo şekil vererek sarıp buzluğumuza atalım.Yemek istediğimiz kadarını çıkarıp dilediğimiz gibi kullanalım :)
Afiyetle ...
harika ben yarın hemen yapacağım teşekkürler ENDİNİN MUTFAĞINA
YanıtlaSil