Kabak ve dereotunun müthiş uyumu... Hafif,çok kolay ve lezzetli bir tarif !
Ne Lazım ?
4 orta boy kabak (kare doğrayalım)
1 tane havuç (küçük doğrayalım)
1 orta boy kuru soğan (biraz iri doğrayalım)
1 diş sarmısak (rendeleyelim)
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı pirinç (iyice yıkanacak)
1 tane kesme şeker
2 tane domates (rendeleyelim)
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Hadi Yapalım :)
1) Sıvıyağı tencereye koyalım minik doğradığımız havuçları yağın rengini döndürene kadar pişirelim.
2)Biraz irice doğradığımız soğanları ekleyip birlikte pişirmeye devam edelim.Kabakları,pirinç ve rendelenmiş domatesini koyup birlikte biraz pişirdikten sonra tuzunu ve sarmısağı da ekleyip yarım bardak su ile kısık ateşte pişirmeye başlayalım.Azar azar su ilave ederek 20 dk kadar pişirelim,altını kapatıp en son doğranmış dereotu ile süsleyip yanına da 1 kase yoğurt ile servis edelim.
Hamiş: Zeytinyağlılar piştikten 1 gün sonra daha lezzetli olur,helmelenir.Bu tadı sağlamak için öncelikle yaptığımız zeytinyağlıyı mutlaka kendi tenceresinde soğutup öyle servis edelim.
Hamiş 2: Pirinci son aşamada eklemememizin sebebi ise ilk aşamalarda koyarak kendi kendine helmelenmesini sağlamak.
Ne Lazım ?
4 orta boy kabak (kare doğrayalım)
1 tane havuç (küçük doğrayalım)
1 orta boy kuru soğan (biraz iri doğrayalım)
1 diş sarmısak (rendeleyelim)
Yarım demet dereotu
1 kahve fincanı pirinç (iyice yıkanacak)
1 tane kesme şeker
2 tane domates (rendeleyelim)
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Hadi Yapalım :)
1) Sıvıyağı tencereye koyalım minik doğradığımız havuçları yağın rengini döndürene kadar pişirelim.
2)Biraz irice doğradığımız soğanları ekleyip birlikte pişirmeye devam edelim.Kabakları,pirinç ve rendelenmiş domatesini koyup birlikte biraz pişirdikten sonra tuzunu ve sarmısağı da ekleyip yarım bardak su ile kısık ateşte pişirmeye başlayalım.Azar azar su ilave ederek 20 dk kadar pişirelim,altını kapatıp en son doğranmış dereotu ile süsleyip yanına da 1 kase yoğurt ile servis edelim.
Hamiş: Zeytinyağlılar piştikten 1 gün sonra daha lezzetli olur,helmelenir.Bu tadı sağlamak için öncelikle yaptığımız zeytinyağlıyı mutlaka kendi tenceresinde soğutup öyle servis edelim.
Hamiş 2: Pirinci son aşamada eklemememizin sebebi ise ilk aşamalarda koyarak kendi kendine helmelenmesini sağlamak.
Favori yemeğim..ama ben pirinç koymuyordum..birde öyle deneyim..sevgiler..
YanıtlaSilPirinç yerine bulgur koyabilirsiniz,hem daha saglikli hem de daha lezzetli oluyor.. afiyet olsun..
YanıtlaSilMerhabalar;
YanıtlaSilEvet haklısınız bulgur da kondugunda çok lezzetli oluyor.Bazen bu tarife de dolma içlerine de koyuyorum lezzet katıyor.
Sevgiler