Harika meyveler ile tart hamuru ve dolgu kremasını birleştirdim ortaya bu güzel meyve bahçesi çıktı :)
Ne Lazım ?
Tart Hamuru İçin
1,5 su bardağı un (Sinangil)
1 bardak pudra şekeri
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
Dolgu İçin Pastacı Kreması :)
3 yumurta
1,5 bardak süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı şeker
Üzeri İçin
Mevsim Meyveleri
Yarım Paket Mevye Jölesi
Hadi Yapalım :)
1)İlk aşama elediğimiz unu derin bir kaba alıp pudra şekeri,yumurta,tereyağı,tuz,vanilya,süt ile hamur haline getirelim.Hamurumuzu 30 dk.ağzını kapatarak buzdolabında dinlendirelim.
2)Kelepçeli kap veya tart kabımızın altını çok az margarinle yağlayıp tart hamurumuzu kalıba güzelce yayalım.Yaydığımız hamura çatal yardımı ile delikler açalım (çok kabarmasın).180 derece fırında pişirelim.Piştikten sonra da soğuması için fırından çıkarıp bekletelim.
3)Ayrı bir yerde pastacı kreması için gereken malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
4)Soğuyan tart hamurumuzun üzerine pastacı kremamızı ılıtıp dökelim.Üzerini mevsim meyveleri ile süsleyelim.
5)Meyvelerimizin üzerine meyve jölemizi (benim tabirimle meyveli tariflerin uhusu :))pakedinin arkasında yazdığı şekilde hazırlayıp ortadan başlayarak dökelim.
6)Buzdolabında 1 saat kadar bekletip dilimleyerek servis edelim.
Hamiş : Tarifin dilimli halini fotoğraflayamadım çünkü servis etmemle midelere inmesi bir oldu :)
Ne Lazım ?
Tart Hamuru İçin
1,5 su bardağı un (Sinangil)
1 bardak pudra şekeri
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
Dolgu İçin Pastacı Kreması :)
3 yumurta
1,5 bardak süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı şeker
Üzeri İçin
Mevsim Meyveleri
Yarım Paket Mevye Jölesi
Hadi Yapalım :)
1)İlk aşama elediğimiz unu derin bir kaba alıp pudra şekeri,yumurta,tereyağı,tuz,vanilya,süt ile hamur haline getirelim.Hamurumuzu 30 dk.ağzını kapatarak buzdolabında dinlendirelim.
2)Kelepçeli kap veya tart kabımızın altını çok az margarinle yağlayıp tart hamurumuzu kalıba güzelce yayalım.Yaydığımız hamura çatal yardımı ile delikler açalım (çok kabarmasın).180 derece fırında pişirelim.Piştikten sonra da soğuması için fırından çıkarıp bekletelim.
3)Ayrı bir yerde pastacı kreması için gereken malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
4)Soğuyan tart hamurumuzun üzerine pastacı kremamızı ılıtıp dökelim.Üzerini mevsim meyveleri ile süsleyelim.
5)Meyvelerimizin üzerine meyve jölemizi (benim tabirimle meyveli tariflerin uhusu :))pakedinin arkasında yazdığı şekilde hazırlayıp ortadan başlayarak dökelim.
6)Buzdolabında 1 saat kadar bekletip dilimleyerek servis edelim.
Hamiş : Tarifin dilimli halini fotoğraflayamadım çünkü servis etmemle midelere inmesi bir oldu :)
Pazarda çilek görüp canım tart yapmak istemişti. Çok güzel görünüyor. En yakın zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilBen de beklerim. Bloger anneleri ;)
O halde tam zamanında verilmiş bu tar tarifi:)Begenmene çok sevindim
YanıtlaSilSevgilerimle
ellerinize sağlık
YanıtlaSilhemen deneyeceğim.seninki harika görünüyor gerçekten.teşekkür ederim:))
YanıtlaSilRica ederim Selencim:)İstek tarifler önceliğim ne mutlu bana !
YanıtlaSilEminim senin yaptıgın tart da çok güzel olacak simdiden afiyet olsun
Sevgiler
Elif Butik Pasta Tasarım Endinin Mutfagına hosgeldin:)
YanıtlaSilGüzel yorumun icin tesekkur ederim
Sevgiler