7 Mayıs 2012 Pazartesi

Güne tatlı başlamaya ne dersiniz ?

Ne Lazım ?
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket krem şanti

Hadi Yapalım :)
1)İlk olarak tavuk göğsümüzü hazırlamak için,derin bir tencerede margarini eritip un ile kavuralım (un pembeleşmesin) Sütümüzü ilave edip çırpma aleti ile unun topak olmasını engelleyerek biraz pişirelim,şekerini ekleyip muhallebi kıvamına getirelim.En son vanilyasını ekleyip altını kapatalım ve 5 dk kadar mikser ile çırpalım.
2)1 bardak süt ile krem şantimizi hazırlayıp buzdolabında bekletelim.
3)Dikdörtgen tepsiye hindistan cevizlerini dökelim,üzerine bir kaşık yardımı ile tavuk göğsümüzü yayalım.Soğumaya bırakalım.
4)Soğuyan tavuk göğsünün üzerine krem santiyi sürelim.
5)Servis sırasında dikdörtgen kabımızı önce boydan ortadan ikiye bölelim,sonrada enine ikiye bölelim.Spatula yardımı ile rulolarımızı hazırlayıp servis tabagına alalım.Tarçın ile süsleyelim.
Afiyet Şeker Olsun :)
Hamiş : Bu tarifi krem şantiden sonra üzerine yassı dogranmış muz,çilek gibi meyveleri koyarakta yapabiliriz.
Hamiş 2: Aynı şekilde uygulayıp içine krem şanti sürmeden meyvelerle doldurup,ceviz,fındık,badem ile de doldurabiliriz.
Hamiş 3:Tarif için canım arkadaşım Derya Cin'e teşekkur ederim.

Tagged: , , , , ,

4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerınıze saglık,çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor canım.Tamda mevsime uygun olmuş hafif ama muhteşem lezzet..ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Yorumlarınız için çok tesekkur ederim:)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil