14 Mayıs 2012 Pazartesi



Elma ile tarçının keyifli birlikteliği ....

Ne Lazım ?
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 tane yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç Malzemesi
4 orta boy elma (kabukları soyulup rendelenecek)
1 çorba kaşığı toz tarçın
1 tane çubuk tarçın
1 çorba kaşığı toz şeker
Ceviz-Fındık-Badem

Üzeri İçin
Pudra Şekeri

Hadi Yapalım :)

1)Derin bir kaba yumuşamış margarini,yumurtayı,yoğurdu ve sıvı yağı alıp birlikte yoğuralım.Üzerine kabartma tozu ,vanilya ve azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayana kadar yoğuralım.Hamuru dinlenmeye alalım.
2)Bu sırada teflon tavada rendelediğimiz elmaları tarçınla karıştıralım,çubuk tarçını ve iri kırdığımız ceviz,fındık,bademleri ve şekerini de ilave ederek 1-2 dk kadar pişirelim.(İçinde çubuk tarçını alalım)
3)Hamurdan orta boy bezeler kopararak merdane yardımı ile yuvarlak hamurlar açalım,ve sigara böregi yapar gibi keselim.Uzun kısımlarına elmalı harçtan koyup uzun kısmından başlayarak şeklini verip ,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım.

4)Üzerleri pembeleşene kadar 180 derece fırında pişirelim.Servis kabına alıp soğuttuktan sonra süzgeç yardımı ile üzerini pudra şekeri ile süsleyelim ve afiyetle yiyelim :)

Tagged: , , , , , , , , , ,

5 yorum:

  1. ellerine sağlık canım çok severim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Elmalı kurabiyeye hiç bir zaman hayır demem.

    YanıtlaSil
  3. Tesekkür ederim :) Elmalı Kurabiyeye kim hayır diyebilir ki :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Elmalı kurabiyeeeee
    hmmm
    ne çok severim şekli nasıl olursa olsun her daim favorimdir...
    ellerine sağlık arkadaşım .....

    YanıtlaSil
  5. Tesekkur ederimm,bence de istersek poğaça gibi kapatıp pişirelim yeter ki elmalı kurabiye olsun :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil