21 Mayıs 2013 Salı

Kıymalı Makarna bana hep teyzemin mutfağından gelen o mis kokuyla birlikte çocukluğumu getirir gözümün önüne ... Yanına da o mis gibi teyze köftesinden (o köftelerin hepsi bitecek !) yapar biz kola beklerken bir sürahi ayranı da getirirdi sofraya anne yarısı :)

Bu arada makarna deyip geçmeyelim makarna pişirmenin püf noktalarını aşağıda hamişlerimde yazacağım okumakta fayda var :)




Ne Lazım?
1 paket makarna
150 gr kıyma
2 tane domates (rendelenmiş)
2 tane yeşil biber 
Karabiber
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 


Hadi Yapalım :)

  • Makarnayı mutlaka pakedin üzerinde yazan dakika kadar haşlayıp süzelim.(Süzerken o haşlama suyundan 2 çorba kaşığı kadar bir kaseye ayıralım)
  • Makarna tenceresinde tereyağını eritip,sıvı yağı da ekledikten sonra kıymayı koyup güzelce kavuralım.Kıyma piştikten sonra biberleri ve domatesleri de ekleyip tuzunu,karabiberini ve kenara ayırdığımız 2 çorba kaşığı suyunu da ekleyip birlikte suyu iyice çekene kadar pişirelim.
  • Süzdüğümüz makarnayı kıymalı harcın üzerine döküp altını en kısık ateşe alıp güzelce karıştıralım ve servis edelim.
Makarna Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Hamiş'ler :)
Hamiş 1: Makarnanın haşlama suyuna bilinenin aksine lütfen sıvı yağ eklemeyelim,eklenen sıvı yağ makarnanın yüzeyini kapladığı için sosu ile bütünleşemiyor ve tadsız tuzsuz bir tarif haline geliyor.
Hamiş 2: Makarnanıza hangi sosu yaparsanız yapın mutlaka haşlama suyundan birkaç kaşık o sosa ekleyelim lezzetine lezzet katacaktır.
Hamiş 3: Makarnayı haşlarken mutlaka pakedin üzerine yazan süre kadar haşlayalım.



Tagged: , , , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder