Geçen akşam çok önemli misafirlerim vardı yemekte:) O güzel yemek davetimin ayrıntılarını ve soframı ayrı bir postta anlatacağım elbette.Güzel geçen akşam yemeğimizi hem lezzetli hem de hafif bir tatlı ile sonlandırmak istediğim için tatlı olarak bu sefer incir tatlısını seçtim.
Ne Lazım ?
Yarım kg kuru incir (iri ve etli olanlarından seçelim)
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz (badem-fındık kullanılabilir)
1 kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tarçın
Süslemek İçin
Kaymak (Ben Eker Çiftliği tercih ediyorum)
Toz Antep Fıstığı
Hadi Yapalım :)
1)İncirleri iyice yıkayıp ılık suda 15 dk kadar yumuşatalım.
2)Ceviz ve tarçını birbirine karıştırıp,yumuşayan incirlerin alt kısımlarındaki minik deliği dolma yapar gibi hafifçe açıp içine cevizli tarçınlı karışımdan dolduralım.
2)Yayvan ve derin bir (karnıyarık tenceresi uygundur) tencereye sapları yukarı gelecek şekilde dizelim.
3)Bu sırada su ve sütü bir kaba alıp içine şekeri ilave edip eritelim.
4)Su,süt ve şekerli karışımı incirlerin üzerine gezdirip kısık ateşte 15 dk kadar birlikte pişirelim.
5)Pişen incirleri servis tabağına alıp tencerenin dibinde kalan şerbetini de üzerinde gezdirdikten sonra kaymakla süsleyip servis edelim.
Hamiş:Ben tatlıyı servis ederken kaymaklarını pasta süslemelerinde kullanılan krema torbasını kullandım.Sizde evde yoksa bile biz buzdolabı poşetine kaymağı doldurup poşetin ucunu keserek aynı sonucu alabilirsiniz.
nefissss.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar;
YanıtlaSilTesekkur ederimmm :)