11 Temmuz 2012 Çarşamba

Ne kadar uzun bir başlık oldu değil mi? Ama bu makarnayı başka türlü adlandıramazdım,yine kendi denemelerimden biri bu tarif ... Makarnayı çeşitlendirmeyi çok seviyorum ve her defasında farklı tarifler çıkıyor böylece ortaya.Öyle bir yiyecek ki kendileri ne ile servis edersen et yakışıyor yanına.
Bu kez ben farklı bir makarna çeşidi denemek istedim.Başrol oyuncumuz Barilla Ispanaklı Bezelyeli (Piccolini) 


Makarna yaparken lezzetli sonuçlar için mutlaka kutunun üzerinde sürede pişirmeli ve doğru bildiğimiz yanlışlardan biri olan makarnanın suyuna sıvı yağ damlatılmamalı.Sıvı yağ damlattığımız makarnalar sosunu kesinlikle içine çekmez ve makarna sosun tadını almaz bu da minik bir püf noktası olsun sizlere...

 

Ne Lazım ? 
1 kutu  Barilla Ispanaklı Bezelyeli Piccolini
Yarım paket dondurulmuş karides
Yarım paket mantar
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz 

Hadi Yapalım :)
1)Kaynar tuzlu suda makarnamızı haşlayalım.(Bu makarnanın pişirme süresi 6 dk )
2)Makarnamız haşlanırken biz wok tavada önce 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağında yuvarlak doğradığımız sarımsakları hafif kızartıp içine karidesleri ekleyelim,karidesler pişmeye yakın irice doğradığımız mantarları ve pul biberini de ilave edip birlikte 5 dk kadar daha pişirip altını kapatalım.
3)Haşlanmış makarnamızı süzüp,tencereye sızma zeytinyağının kalan bir kaşığını koyup makarna ile birlikte1 dk kadar pişirelim.
4)Servis tabağına aldığımız makarnamızın üzerine yaptığımız karides ve mantardan güzelce süsleyerek koyalım.
Afiyet Olsun :)

Hamiş: Bu arada Ispanaklı Bezelyeli Makarna nasıl oldu diye sorarsanız biz çok sevdik.Başlı başına sade olarak bile yenebilir,ıspanak ve kabak aroması çok yoğun olmamakla birlikte yerken tadlarını hissedebiliyorsunuz.Yani bu seferde Barilla beni yanıltmadı yine lezzetli makarnaya imza attı :)




Tagged: , , , , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder